DFC C3 haalt punten op in Giessen

27 september 2015 1161x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC C3 haalt punten op in Giessen

Verslag van de wedstrijd GRC-14 C2 – DFC C3 op zaterdag 26 september 2015.

Na een pittoresk tochtje komt DFC C3 aan op het sportpark van GRC-14 in Giessen. Er wordt vandaag gespeeld op kunstgras. Met Ali in de punt van de aanval en Enis weer op doel gaat de wedstrijd fris van start. Omdat de toeschouwers niet warm worden van het vertoonde veldspel zijn ze blij dat de zon heerlijk aan de hemel staat. Nee, aan de omstandigheden kan het niet liggen. Misschien dat het uitbrengen van de nieuwe fifa16 invloed heeft gehad, maar zo’n beetje alle spelers staan stil als ze de bal niet hebben en de speler die de bal wel heeft gaat (als vanzelf) eerst met de bal dribbelen met als gevolg dat overspelen moeilijk wordt. In alles zie je dat de jongens wel willen, maar dat ze niet scherp (wakker?) zijn. Verdedigend zijn de zaakjes lange tijd op orde, want GRC-14 komt nagenoeg niet in de buurt van het doel. Yassine en Winston verzorgen het hoogtepunt van de eerste helft middels een splijtende pass en koelbloedig binnenschieten. Verdediger Jaap (van: ‘Tikkie terug, Jaap’) verzorgt het dieptepunt: Hij speelt te zacht terug, maar had hem net zo goed zelf kunnen binnen schieten. Ruststand: 1-1.

De tweede helft wordt er iets beter gevoetbald en Enis krijgt de eerste grote kans. Vrij voor de keeper kijkt hij echter zo goed waar de keeper staat dat hij de bal ook naar de keeper toe speelt. Uit de tegenaanval schiet GRC-14 eerst op de paal, welk kunstje ze even later nog een keer herhalen. Keeper Redwan heeft in ieder geval een engeltje op de lat. Het is toch Enis die de bevrijdende 1-2 maakt. Eerst wordt zijn schot nog geblokt, maar zijn 3e poging gaat dan toch binnen. Als diezelfde Enis even later de bal terug legt op Stijn en deze de bal hoog in het doel schiet lijkt de wedstrijd gespeeld. Toch denkt GRC-14 nog even aan de aansluitingstreffer, maar keeper Red redt het team. Als Yassine op aangeven van Stijn de bal nog van grote afstand in het doel jast is het verzet van GRC-14 helemaal klaar.

Omdat het voetballend niet echt lekker liep ontstonden her en der wat onvriendelijkheden op het veld. DFC kwam er moeilijk doorheen (frustrerend), GRC-14 wist zich niet onder de druk uit te voetballen (frustrerend). Een sterk leidende scheidsrechter hield de wedstrijd echter uitstekend onder controle. Het vele oefenen op afstand schoten betaalde zich vandaag uit en leidde DFC C3 naar een 1-4 overwinning.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com