DFC C1 boekt zwaarbevochten overwinning

22 september 2015 847x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC C1 boekt zwaarbevochten overwinning

De C1 van DFC heeft zijn eerste zware test n de competitie doorstaan. Op bezoek bij Wieldrecht C2 – waarvan vorig jaar twee keer werd verloren – sleepte het team een zwaarbevochten 2-3 overwinning uit het vuur.

DFC begon net als in voorgaande wedstrijden met verzorgd positiespel en een solide dekking achterin. Daardoor kreeg Wieldrecht nauwelijks kansen en werd DFC steeds gevaarlijker, met name door de lange voorzetten van Effe. Met een van die voorzetten bereikte hij Tigo, die  de bal uit de lucht aannam en beheerst langs de keeper schoof: 0-1.

Ook daarna bleef de C1 aandringen, won het zijn duels op het middenveld en creëerde diverse kansen. Dat werd beloond door de 0-2 van Marco, die een voorzet van links in twee instanties afrondde.

De tweede helft gaf een compleet ander wedstrijdbeeld. DFC verloor te veel duels op het middenveld en liet Wieldrecht gevaarlijk opkomen. Na de 1-2 kreeg de thuisclub weer moed en was dichtbij de gelijkmaker. Uit een snelle counter wist Noah de 1-3 te scoren, maar kort daarna stond het alweer 2-3. Toen de scheidsrechter zowel Wassim (praten) als Ruwendrick (overtreding en praten) met een gele kaart voor tien minuten naar de kant stuurde, kwam DFC onder enorme druk te staan. Met man en macht werd verdedigd en door hard werken wist het team de minimale voorsprong te behouden. Omdat de concurrenten verloren staat C1 nu als enige met 6 punten uit 2 wedstrijden bovenaan.

 

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com