DFC 5 wint kraker tegen EBOH

27 september 2015 1209x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 5 wint kraker tegen EBOH

Na twee uitoverwinningen stond afgelopen zaterdag (26 september) de eerste thuiswedstrijd voor DFC 5 op het programma. Het betrof direct een stadsderby tegen EBOH. Na twee simpele overwinningen was het duel een ware testcase.

Het duel, dat gespeeld werd op het hoofdveld, bracht alles wat een derby moet bieden: strijd, passie, gele kaarten, fouten, mooie aanvallen en doelpunten.

 

DFC begon goed aan de wedstrijd en nam direct het initiatief. Na tien minuten spelen werd de verdediging van EBOH onder druk gezet en dit resulteerde in balverlies. De bal kwam voor de voeten van Siegmund Sewpersad en deze schoot vanaf 20 meter, met een droge knal in de korte hoek raak, 1-0.

Vijf minuten na de openingstreffer was het Marco van Woerkom met een mooie actie. Een diepe bal werd goed gecontroleerd en de enige verdediger werd simpel uitgespeeld. Het schot was echter te zwak en de doelman kon redding brengen.

Na deze mogelijkheid nam EBOH meer en meer het initiatief over. De verdediging van DFC werd onder druk gezet en de duels op het middenveld werden vaker in het voordeel van EBOH beslecht. Dit resulteerde in enkele goede mogelijkheden. Echter was het doelman Cliften Sewpersad die tot tweemaal toe redding kon brengen.

Vlak voor rust kwam EBOH toch terecht op gelijke hoogte. Balverlies van achteruit werd direct afgestraft en hierdoor werd er gerust met een gelijke stand, 1-1.

 

De rust werd dit keer niet gebruikt voor de gezelligheid maar om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Dit pakte zeer goed uit en na de rust herpakte DFC zich en begon het vol passie en strijd te voetballen. Jongens als Louisano, Vitesh, Aron, Bobby en Veeru waren een toonbeeld van inzet.

De duels werden gewonnen en in balbezit werden nu wel de juiste keuzes gemaakt. In de 75e minuut werd het overwicht ook zichtbaar op het scorebord. Een fantastische vrije trap van Maarten Zilverschoon, welke veel gelijkenissen vertoonde met de vrije trap van Pierre van Hooijdonk tegen Freiburg, zorgde voor de bevrijdende 2-1. Na dit doelpunt is DFC niet meer in de problemen gekomen en had het zelfs een aantal mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Het publiek, dat in grote getale langs de lijn stond, heeft tijdens de 2e helft kunnen genieten van DFC 5 dat door deze overwinning koploper blijft.

 

Na afloop is de eerste thuisoverwinning uitgebreid gevierd. Een aantal mensen verdienen hiervoor een extra pluim, te weten:

Winnie voor het open houden van de kantine.

Rikash en zijn moeder voor de Surinaamse oliebollen.

Hans en Rishi voor de kip.

AJ voor de locatie van de after party.

 

Komende zaterdag speelt DFC 5 om 5 uur (!) een uitwedstrijd tegen Oranje Wit.

 

 

 

 

 

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com