DFC 5 wint eerste competitiewedstrijd

14 september 2015 1373x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 5 wint eerste competitiewedstrijd

 

Na de ruime bekeroverwinning tegen Papendrecht stond afgelopen zaterdag (12 september) de eerste competitiewedstrijd voor het nieuwe DFC 5 op het programma.

De wedstrijd begon om half 1 en waarschijnlijk hadden ze hier in Nieuw Lekkerland geen rekening mee gehouden. Er was namelijk 1 goede wedstrijdbal en deze werd na 2 minuten door de tegenstander de sloot in geschoten. Hierdoor is er de gehele eerste helft met half harde ballen gespeeld.

Van beide kanten was het spel in de eerste helft niet goed. Nieuw Lekkerland probeerde met lange ballen de defensie van DFC te verassen maar creëerde geen kans. De verdediging, onder leiding van aanvoerder Arvind Ramesar, stond wederom goed opgesteld. De enige mogelijkheid voor Nieuw Lekkerland was een afstandsschot van 20 meter. Deze ging ruim naast het doel van Cliften Sewpersad.

DFC hanteerde te vaak de lange bal. Te veel spelers wilde de eindpass geven terwijl Nieuw Lekkerland alle ruimte bood voor goed en verzorgd positiespel. Het slechte veldspel leverde DFC maar enkele mogelijkheden op. Maarten Zilverschoon schoot na een goede actie de bal ruim naast, Bobby Raghoenath verzuimde een goede aanval doeltreffend af te ronden en een schot van Siegmund Sewpersad werd gepareerd door de doelman.

Op slag van rust was het uiteindelijk toch raak. De vrijwel onzichtbare Siegmund Sepwersad werd in de diepte aangespeeld door Maarten Zilverschoon en rondde met buitenkant links feilloos af, 0-1.

Na rust, dit keer met een fatsoenlijke wedstrijdbal, was het net als vorige week direct raak. Een afgeslagen corner werd vanaf de 16 meter diagonaal en hard binnengeschoten door Nieuw Lekkerland, 1-1. Elftalleider Rishi Mahabier wil echter nog niet spreken van een complex. ‘In de kleedkamer is het erg gezellig maar dit soort dingen gebeuren gewoon in het voetbal, we gaan nog geen maatregelen nemen’.

Na dit doelpunt herpakte DFC zich en begon het eindelijk goed te voetballen. Het balletje werd goed rondgespeeld en er werden voldoende kansen gecreëerd. Na 55 minuten veroverde Robin Ramesar de bal en legde deze direct panklaar voor Maarten Zilverschoon. Deze faalde niet en bracht de stand op 1-2.

In de 65e minuut was het een geweldige actie van routinier Siegmund Sewpersad. 4 man werden het bos in gestuurd en met een mooie sleepbeweging werd ook de doelman uitgespeeld, 1-3.

Na dit doelpunt creëerde DFC nog genoeg kansen maar de uitstekend keepende doelman van Nieuw Lekkerland hield zijn ploeg op de been. 10 minuten voor tijd stond Robert Mohan klaar om in te vallen. Zelfs de scheidsrechter had hier geen trek in en floot vroegtijdig af.

Na de wedstrijd hebben de meeste spelers DFC 1 nog een punt zien pakken en werd de eerste overwinning goed gevierd.

Met deze overwinning laat DFC direct haar aspiraties zien voor dit seizoen. Volgende week staat om half 1 het uitduel tegen ASWH op het programma.

 

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com