DFC 5 plaatst zich voor knock-out fase beker

6 september 2015 2135x bekeken, 1 reactie »

Na twee afmeldingen van de tegenstander en dus tweemaal een 3-0 overwinning was het zaterdag 5 september de eerste bekerwedstrijd voor het DFC 5. Het nieuw gevormde elftal met een aantal nieuwe aanwinsten, ervaren rotten en teruggehaalde routiniers begon het seizoen 2015/2016 goed.

Na twee minuten kwam Maarten Zilverschoon oog in oog met de doelman die dit keer nog redding kon brengen. De aanval hierna was het wel raak, na goed terugleggen van Siegmund Sewpersad was het Maarten Zilverschoon die vanaf de 16 meter doeltreffend uithaalde, 0-1.

Na 15 minuten werd Bobby Raghoenath op de rand van de 16 meter ten val gebracht. Robin Ramesar nam plaats achter de bal. Een krachtig afstandsschot in de kruising was zijn antwoord, 0-2.

De gehele eerste helft is DFC niet in problemen geraakt, er werd goed gevoetbald. Na een aanval over ruim 50 schijven kwam de afvallende bal voor de voeten van routinier Siegmund Sewpersad, deze kon de bal simpel in het lege doel schieten, 0-3.

Vanaf dit moment was de weerstand van Papendrecht helemaal gebroken en domineerde DFC via veelvuldig balbezit wat resulteerde in vele kansen. Na 35 minuten was het Maarten Zilverschoon die met een vrije uithaal de 0-4 aan kon tekenen.

Direct hierna volgde een goede aanval via Veeru Ramcharan, hij speelde 2 man uit en werd in de 16 ten val gebracht. Hans Tekin nam plaatst achter bal maar schoot deze ruim 4 meter naast. Vlak voor rust was het Marco van Woerkom die een 1-2 aanging met Ashwan Rambaran en één op één met de keeper kwam te staan. De keeper werd simpel uitgespeeld, 0-5. Dit was tevens de ruststand.

Na een gezellig kwartiertje in de kleedkamer was het direct na rust wederom raak. Alleen na een counter viel het doelpunt aan de verkeerde kant, 1-5.  Het doelpunt was het enige moment dat de verdediging niet goed opgesteld stond. De rest van de wedstrijd stond de verdediging als een huis.

Na dit doelpunt herpakte DFC zich en ging het verder waar het de eerste helft mee geëindigd was, goed positiespel. Enkele goede aanvallen resulteerde, mede door wat gemakzucht bij de afronding, niet in doelpunten. Na een slechte uitworp van de keeper van Papendrecht was het Urvin kamta die Vinesh Rambaran voor een leeg doel zette, 1-6.

Na ongeveer een uur spelen was het Maarten Zilverschoon die zijn eerste hattrick van het seizoen aan kon tekenen. Met een strak schot liet hij de doelman kansloos, 1-7.  Vijf minuten later was het Robin Ramesar, die na een goede aanval via Maarten Zilverschoon en Marco van Woerkom simpel binnen kon schuiven, 1-8. Hierna volgde nog vele kansen maar DFC verzuimde om de score verder uit te breiden.  Na een minuut of 80 vond de goed leidende scheidsrechter het mooi geweest. Door deze overwinning plaatst DFC zich voor de knock-out fase van de beker.

Volgende week wacht de eerste competitie wedstrijd in en tegen Nieuw-Lekkerland. De wedstrijd van vandaag geldt als een goede generale maar we kunnen er vanuit gaan dat Nieuw-Lekkerland meer weerstand zal bieden. De wedstrijd bespreking is tijdens de gezellige derde helft al gevoerd en DFC 5 is klaar voor de competitie. 

 

 

1 reactie

  1. Boeroe 7 september 2015 om 12:46 -

    Mannen, mijn complimenten voor het vertoonde spel en ook voor jullie teampresentatie.Het team ziet er verzorgt en professioneel uit.
    Laat de competitie een feestjes worden !!

    Succes

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com