DFC 1 wint met 1-5

26 september 2015 1273x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 1 wint met 1-5

Hillegersberg 1 – DFC 1

Rond half 1 reden we richting Hillegersberg maar om op tijd aan te komen bleek nog niet zo makkelijk vanwege een ongeluk op de A 16. Zo waren er een paar er pas tegen 14.00 uur en 1 auto met Max en onze vlagger Bert daarin kwam zelfs pas rond 14.30 uur aan waardoor er nog even iets aangepast moest worden in de basisopstelling. Zonder goede warming up, maar gelukkig wel de volledige medewerking van Hillegersberg om wat later te beginnen, werd er begonnen aan de wedstrijd.

Het eerste kwartier was voor de thuisploeg die al snel de 1-0 wilde forceren, maar DFC bleef goed op de been en maakte gebruik van de grote ruimtes achter de verdediging van Hillegersberg waar ook de 0-1 uit voort kwam door een mooie aanval waar Dennis van de Heiden in 2x scoorde na een heerlijke steekpass van Rick van de Linden. DFC kon echter niet heel lang genieten van de voorsprong want vanuit een scherp ingedraaide vrije trap werd de 1-1 gemakkelijk ingekopt, 1-1.

Daarna bleef het op en neer gaan en kwam DFC na een heerlijke goal van Kevin Verheijen weer op voorsprong. Hij kreeg de bal aan de zijkant van de 16 en schoot diagonaal snoeihard de 1-2 binnen. En tegen de verhouding in werd het zelfs na een scrimmage 1-3 door Dennis Polak die in 3x de bal er in kreeg. Net voor rust kopte een speler van Hillegersberg de bal nog onderkant lat maar de bal bleef voor de lijn waardoor we met 1-3 gingen rusten.  Beide ploegen hadden dit seizoen in de competitie nog niet gewonnen waardoor het allemaal een beetje zenuwachtig oogde. Met de waarschuwing voor een vroege tegengoal na rust pakte DFC het heft in handen en door goed voetbal in de tweede helft en het creëren van legio kansen liepen we uit tot 1-5 wat gezien de kansen nog wel hoger had kunnen uitvallen. De 1-4 viel een minuut of 10 na rust waarmee het verzet gebroken was. Een mooie actie van Dennis van de Heiden die Kevin Verheijen bij de eerste paal vond die zijn tweede van de middag aantekende. De 1-5 was een beauty.. De bal ging over 7 schijven waar Rick van de Linden de laatste prachtige steekbal op Sabit Kahyan gaf die de bal over de keeper in het goal schoot.

Zeker op grond van de tweede helft een dik verdiende overwinning en de eerste 3 punter van het seizoen.  De goed leidende scheidsrechter gaf 1 gele kaart aan DFC in een zeer sportieve wedstrijd.

Verslaggever DFC 1

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com