C2 start onwennig

12 september 2015 1095x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor C2 start onwennig

12 september 2015 DFC C2 – Dubbeldam C5

Een nieuwe competitie, een nieuwe ploeg en nieuwe trainers. Alle kansen om te bouwen aan iets moois. Gezien de afgelopen trainingen, die qua bezetting moeilijk op gang kwamen, is er voldoende voetbalkwaliteit in de groep, de mogelijkheden zijn er dus.

Trainer Danny Peters moet improviseren wegens onvoldoende spelers, dus aangevuld met Max, Jan, en Jordy uit D1 en Tigo uit C1 wordt de wedstrijd begonnen.

DFC laat er geen gras over groeien, en begint kansrijk aan het duel, meerdere kansen volgen, een bal op de lat, en dan zijn er nog maar vijf minuten gespeeld. Maar het wordt wel tijd dat er een kans verzilverd wordt, want de ijzeren voetbalwet ‘als je domineert maar zelf niet scoort dan zal je zien dat de tegenstander het doet’ is nog steeds van toepassing. Combinaties worden nog te weinig gezocht, waardoor er ook zo nu en dan onnodig balverlies optreedt.

Minuten verstrijken zonder DFC goal, de jongens willen wel maar het lukt nog even niet. En dan weet Dubbeldam met een snelle uitbraak voor de (overigens prima keepende) Göhkan te komen. Helaas treedt de oude voetbalwet in werking en staat DFC achter, 0-1. Het is onverdiend en een tegenvaller, maar het spel gaat verder en er kan niet bij worden stilgestaan. Inzet blijft er bij DFC en kansen, zelfs grote kansen gaan verloren. Het is dan ook Dubbeldam dat uit hun derde mogelijkheid een tweede goal scoort, bijzonder effectief. Met 0-2 achterstand wordt de kleedkamer opgezocht.

In de rust wisselt Danny enkele spelers en posities, waardoor meer druk op Dubbeldam kan worden gezet. Dat lukt ook, en het is wachten op de eerste DFC goal. Deze aansluitingstreffer komt er dan ook als Mohamed van afstand mooi over de keeper het net vindt, 1-2. Eindelijk!

Dekkingsfouten achterin leiden echter weer een goal van Dubbeldam in, 1-3. Bijna vanaf de aftrap gebruikt Tigo zijn kwaadheid over deze tegengoal door aan een imponerende solo te beginnen, die eindigt in de goal van de tegenstander, 2-3. De jongens beseffen dat alles nog mogelijk is en gooien er nog een schepje bovenop. Dubbeldam heeft het moeilijk, maar door fysiek te spelen houden ze DFC van hun goal af. Weer een foutje bij DFC, en Dubbeldam is enorm efficiënt vandaag, 2-4.

De aanvalsdrift van DFC maakt dit echter niet minder en een van de goede corners van Mohamed eindigt vlak voor de goal, waarna Mehmet op kracht de bal in de goal duwt, 3-4! Alles is nog mogelijk voor C2.

In plaats van de gelijkmaker valt echter de 3-5, en Dubbeldam krijgt de mogelijkheid om het tempo er uit te halen (lees tijd te winnen).

Deze nederlaag was niet nodig, maar kan wel uitstekend als leerpunt gebruikt worden. Volgende week een nieuwe kans!

C2 vandaag: Göhkan(k), Quinten, Damian, Younes, Dyron, Nick, Mohamed, Mehmet, Julian, Eren, en inleenkrachten Max, Jan, Jordy en Tigo.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com