D2 verdient de beker, maar krijgt hem niet

6 juni 2015 2812x bekeken, 1 reactie »

6 juni 2015 bekerfinale Nivo Sparta D4 – DFC D2

Vandaag staat er iets bijzonders op het programma: de bekerfinale (eerste keer voor een D team van DFC), op neutraal terrein bij Altena. Het weer werkt in elk geval mee, dat is prachtig. De jongens hebben er erg veel zin in, bij het betreden van het veld (in blauwe uit shirts) moeten ze wel even wennen aan de honderden toeschouwers. Dat is even een andere entourage!

De tegenstander heeft vandaag de jongens met een kleine of gemiddelde lengte thuis gelaten, met als uitroepteken de keeper, die bijna 1,9m lang is! Maar goed, D2 heeft eerder dit seizoen al tegen grote tegenstanders gespeeld, en dit ook winnend afgesloten.

Nivo Sparta trapt af en DFC probeert direct de druk op te voeren. Dat lukt redelijk, de tegenstander kan niet vrijuit combineren. Toch, als er na zo’n drie minuten op het middenveld wel een tegenstander vrij komt krijgt hij vrij baan om vanaf de rand van de zestien uit te halen, en met succes: DFC kijkt tegen een achterstand aan.

Dat is een tegenvaller, zo vroeg in de wedstrijd. Maar geen man overboord denken de jongens, en ze proberen de tegenstander door combinaties uit elkaar te spelen. Dat lukt nog heel aardig ook, en Nivo Sparta kan daar eigenlijk alleen fysieke kracht, duwen en trekken tegenover stellen. Vijf minuten na de openingsgoal krijgt D2 een nieuwe tegenvaller te verwerken: doordat de scheids een overtreding op het middenveld over het hoofd ziet (dat gebeurt meerdere keren vandaag) kan de spits van Nivo Sparta zijn eerste goal kopiëren, en kijkt DFC tegen een 2-0 achterstand aan.

Twee counters,  twee goals, wat balen. Onvermoeibaar zijn onze jongens vandaag echter, en ze knokken zich terug in de wedstrijd. Voor de goal ontbreekt vandaag echter het gif. Meerdere kansen worden er door D2 om zeep geholpen. Het samenspel is echter oogstrelend, en vele jongens spelen hun beste wedstrijd van het seizoen. Nivo Sparta komt er eigenlijk niet meer aan te pas, en Yordi bekroont bijna een mooie aanval als hij op de lat knalt. Het is dan ook dik verdiend als een paar minuten voor rust Julian de laatste schakel is in weer een mooie aanval, 2-1!

Dat is de opsteker waar we op zitten te wachten, de tegenstander snakt naar de rust. Er wordt echter niet meer gescoord.

In de rust heeft de coach van de tegenstander blijkbaar hun enige troef nog benadrukt, de fysiek, en Marciano wordt het slachtoffer als hij tegen het gras wordt getorpedeerd. Bewonderenswaardig is de manier waarop D2 antwoord: door Nivo Sparta compleet van de mat te spelen. Nu nog die goal……. Meerdere kansen, ook grote, dienen zich voor DFC aan, een handsbal door de tegenstander in het strafschopgebied wordt niet gezien, kortom, alles wat een finale qua schouwspel tot een finale maakt is aanwezig. Langs de kant zweten de toeschouwers van de tegenstander peentjes en krijgen wij het er warm van. Hij wil er maar niet in!

Het wordt nog spannender als de scheids een natrappende speler van Nivo Sparta met rood uit het veld stuurt, 10 tegen 11. Nog vijftien minuten te gaan en de jongens persen alles wat nog rest uit hun lijf om toch de stand om te draaien. Ze vechten als leeuwen. Maar wat de VS gisteren tegen Nederland wel lukte, lukt D2 nu niet, er is net te weinig kracht, of er zit een verdediger tussen. Zo eindigt de wedstrijd in een teleurstelling voor DFC.

Vandaag won fysieke kracht het van verfijnde combinaties en vechtlust, ook dat gebeurt in het voetbal. Los daarvan mogen alle spelers van DFC zich winnaar voelen door de manier waarop ze gevoetbald hebben. DFC heeft hiernaast een fraai visitekaartje achtergelaten, wat is gezien door alle toeschouwers. Mega groot compliment aan iedereen, en dank aan de staf: Patrick, Marco en Enzo!!!

De D2 helden vandaag: Nick, Max, Dyron, Julian, Jan, Denilson, Noah, Yordi, Redwan, Marciano, Luca, Julian, Xander en als keeper Kayo.

Foto’s volgens spoedig.

1 reactie

  1. Werner Wijne 6 juni 2015 om 21:23 -

    Arjan, het is iedere week weer leuk om jouw complete wedstrijdverslagen incl. foto’s op de website te lezen. Het geeft een goed beeld over het verloop van de wedstrijd ook wanneer je als supporter er niet bij kon zijn. Hartelijk dank hiervoor!! Gr. Werner en Debby

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com