Terugblik laatste wedstrijden van onze DFC MB1 meiden Deel 4 !!!!!!

9 mei 2015 851x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Terugblik laatste wedstrijden van onze DFC MB1 meiden Deel 4 !!!!!!

10420261_877359442324251_3128771389068662505_n 11040632_877358782324317_1515472788185108667_n 11149337_877359155657613_4690234536325144649_n

Na de 3e overwinning van dit seizoen moesten we afreizen naar Veen.

Achilles Veen was onze tegenstander, een goede ploeg met een aantal goede individuele speelster die het verschil kunnen maken.
A-Veen stond op de 1e plaats en kon deze zaterdag een goede stap maken richting het kampioenschap. In de thuis wedstrijd waren zij wel kwetsbaar in de verdediging en gingen we de rust in met een verdiende 2-1 voorsprong ,maar na de rust stonden we binnen 1o minuten met 2-5 achter en eindigde het uiteindelijk in een 2-9 verlies. Het klinkt raar maar als we voor rust met 6-1 hadden voorgestaan hadden zij ook niks te klagen. Maar de resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst !!!
We betraden het kunstgrasveld weer in onze fluoriserende kledij en waren er klaar voor om het A-Veen moeilijk te gaan maken.
In de eerste 10 minuten wist de thuisploeg even geen raad met ons en kwamen wij een paar keer gevaarlijk voor de goal en zag onze schoten net het doel niet bereiken. A-Veen kwam langzaam in de wedstrijd en door een klein foutje kwam de bal bij de goede linksbuiten die onze Kimberley met een diagonaal schot wist te passeren 1-0.Ook moesten we de 2-0 incasseren. Er was nog niks verloren want we gaven goed tegenstand en met een doelpuntje konden we ons weer terug in de wedstrijd brengen.
Vlak voor de rust werd er een overtreding gemaakt op zo’n 25 meter afstand van de goal. Na instructie stak Lotte het veld over van linksachter naar rechtsvoor om de vrije trap te gaan nemen. We oefenen soms tijdens de training op dit soort situaties en Lotte kreeg nu de kans om het in de praktijk te laten zien.
Nou dat deed zo ook want ze schoot met haar goede links trap de bal met een mooie boog in de verre kruising en gaf de keepster het nakijken 2-1 Boem die kwam hard aan bij a-Veen. Met deze stand gingen we rusten. In de tweede helft had A-Veen toch het betere van het spel en kwam gevaarlijk bij ons goal dus ook werd het 3-1.Wij kwamen er een paar keer gevaarlijk uit met een snelle counter maar misten net de kracht en precisie om te scoren. Britney had de grootste kans om ons naar een 3-2 te schieten. Zij ontglipte de A-veen verdediging en ging alleen op de keepster af, ze hield de bal lang aan de voet en schoot op het goede moment alleen net niet tussen de palen,helaas want dat had ons misschien een impuls gegeven om de wedstrijd over de streep te trekken. Uiteindelijk scoorde A-Veen nog 2x en moesten we met 5-1 genoegen nemen.
Jammer meiden de kansjes waren er weer !!!!
Volgende wedstrijd wacht ons een oude bekende Sleeuwijk en hebben we de laatste 3 keer verloren dus schouders eronder en gaan we voor die 3 punten om het uitgangspunt van De trainers veilig te stellen.
Ik en Frank hebben gezegd, als we 12 punten uit 10 wedstrijden halen in deze hoofdklasse dan zijn we zeer tevreden. We staan nu op 9 uit 7.

DUS MEIDEN WE GAAN VOOR DIE 2E PLAATS WANT DAT IS NOG MOGELIJK !!!!!

Met nog 3 wedstrijden te gaan kregen we Sleeuwijk op bezoek.Een goede technische ploeg die naar mijn mening te laag staat in het klassement.Ik vind Sleeuwijk het beste team in onze competitie.
Toch gingen we weer proberen om de laatste 3 onderlinge duels te doen vergeten.!
Lotte en Celia waren wat later waardoor Amber op de linksback positie begon.Kim weer in het doel,de verdediging van Links naar rechts Amber,Sharon,Denise,Lindy.De middenvelders Melissa,Lisanne,Britney,Lonneke en de voorlinie compleet met Charissa en Minou.Lotte en Celia langs de lijn en Dunya (enkelblessure) Diana(werk) afwezig.
Vanaf het eerste fluitsignaal werd er flink druk gezet op de tegenstander en dat resulteerde dat Sleeuwijk niet in hun befaamde spel konden komen.Ook hadden zij pech met de aanname en iedere klutsbal viel voor onze voeten.
Minou opende de score met een hard schot die de keepster maar half kon keren 1-0.Na deze goal kwam Sleeuwijk wel een aantal keer gevaarlijk over de rechterflank waar Amber haar handen vol had aan de goede buiten speelster.Zij vulde deze back taak goed in.Opeens was daar een moment dat Amber het duel aan wilde gaan met de spits en wilde een sliding inzetten om de aanvalster af te stoppen,maar in een flits zag ze dat Lisanne te hard in kwam en de speelster torpedeerde! Strafschop terecht toegekend.Kim de tip gegeven altijd een hoek te kiezen om in te duiken en hopen dat je goed gokt.
Fluitsignaal klonk en de speelster schoot de bal hard laag in de hoek,Kim gokte goed dook naar de hoek en blokte de bal,via haar arm ging de bal de lucht in en ze ving m liggend op Yes wat een moment !!!! zo hielp ze DFC over de streep en konden DE ROOD/WITTE meiden met een gerust hart een limootje drinken.Na rust werd t wat onzuiver,Sleeuwijk kon geen vuist maken tegen onze sterke meiden.Sleeuwijk creëerde ook een paar gevaarlijke kansen,1 daarvan werd vanaf de achterlijn hard laag in de korte hoek geschoten waar Kim met een snelle reflex de bal kon blokken. Charissa Minou Lisanne en Denise kregen nog een paar grote kansen om de wedstrijd op slot te gooien.Beetje pech met de afronding waardoor het tot het eind spannend bleef.
Al met al een mooie overwinning!!!!

Trots op onze rood/witte meiden !!!!!!!!!!!!!

gr Cees & Frank

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com