Terugblik DFC D1 (part two)

14 mei 2015 1188x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Terugblik DFC D1 (part two)
Terugblik DFC D1 (part two)

Samenvatting laatste wedstrijden van de competitie.

Rijsoord D1 (thuis)

Een ongeïnspireerd DFC wordt in de beginfase overlopen door Rijsoord. De spelers lopen voortdurend uit positie en na een snelle 0-2 achterstand lijkt een stevige nederlaag in de maak. Het inbrengen van Stijn en Onur brengt daar verandering in. Het eerste balcontact van Stijn zet Colin aan het werk en vlak voor rust is het onverwachts 1-2.

De 2e heft is DFC veel scherper en als de laatste man van Rijsoord zich wegdraait van de bal en deze onbedoeld met de arm wegslaat volgt de 2-2 uit een prima genomen strafschop van Yassine. In de laatste minuut krijgt de ploeg een hoekschop cadeau en Redwan legt deze bij de 2e paal en Marouan kopt hem daar binnen. Het geluk dat tegen Emma ontbrak lacht DFC vandaag toe.

Oranje Wit D2 (uit)

Een avondwedstrijd met wederom verschillende gezichten. Na een vroege kans voor Enis zijn de eerste 15 minuten gelijk opgaand en beide ploegen komen niet in de buurt van een doelpoging. Vervolgens heeft DFC een sterke periode met een hele grote kans voor Onur, die in een fractie van een seconde de verkeerde keus maakt en van dichtbij over schiet.

De wissels pakken vandaag helemaal verkeerd uit. De 2e helft is het een organisatorische wanboel, blijkt Oranje Wit fitter en zij bepalen de eindstand op 4-0.

Dubbeldam D2 (thuis)

Opnieuw 2 gezichten vandaag: de eerste helft wordt Dubbeldam vastgepind op eigen helft. Julian heeft de assist op Colin en dat het bij rust slechts 1-0 is mag een wonder genoemd worden. De tweede helft laat vooral de verdediging zien dat scoren tegen DFC doorgaans lastig is, maar het vele balbezit van Dubbeldam in de tweede helft geeft te denken. Met afstand is dit de saaiste wedstrijd van het seizoen.

Groote Lindt D1 (uit)

In theorie kan Groote Lindt nog kampioen worden, maar dan moeten ze eerst zien af te rekenen met DFC. De snelle spitsen van Groote Lindt zijn een ware plaag voor Redwan en vooral Jayleeson. Angelo houdt zich drie maal knap staande in een 1 tegen 1 situatie.

Zoals zo vaak is het tweede deel van de eerste helft voor DFC. Het eerste afstandschot van Redwan kan nog worden opgevangen door de keeper, maar het tweede schot (na goed voorbereidend werk van Enis) gaat mooi in de rechterbovenhoek. Als Groote Lindt een offensiefje er uit perst, is het Jayleeson die de tegenaanval inleidt en met een mooie voetbeweging Onur vrij zet voor de keeper. Zijn diagonale schuiver zorgt voor een 0-2 ruststand. De tweede helft gaat gelijk op, maar door vermoeidheid van beide teams is het af en toe onvriendelijk. Groote Lindt maakt nog wel de aansluitingstreffer, maar komt zelfs met een man meer (na een – onbedoeld – harde overtreding van Enis) niet meer tot scoren.

 

Onder de bezielende leiding van trainer/coaches Kevin Kortekaas en Sem Broere eindigde DFC D1 dit seizoen op de 5e plaats. Tegen de nummers 1 tot en met 4 werden slechts 4 punten behaald. De nummers 6 tot en met 12 wisten maar 1 puntje buit te maken op DFC. Wel zijn ze koploper als het gaat om geïncasseerde tegendoelpunten: slechts 29, in 22 competitiewedstrijden, gevolgd door Emma (kampioen) en Groote Lindt (3e) met 31 tegentreffers. In 7 wedstrijden werd zelfs geen enkel tegendoelpunt toegestaan.

Colin werd de onbetwiste scherpschutter met 18 treffers, gevolgd door Enis en Yassine met 14 en 13 streepjes achter hun naam. Enis, Julian, Luca, Redwan, Winston en Yassine waren alle 26 gespeelde wedstrijden (competitie, beker en oefen) present.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com