Voortbestaan van DFC ligt in uw handen: bestuursleden gezocht!!!

13 mei 2015 4378x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Voortbestaan van DFC ligt in uw handen: bestuursleden gezocht!!!
Voortbestaan van DFC ligt in uw handen: bestuursleden gezocht!!!

Ongeveer 50 personen gaven op maandagavond 11 mei gehoor aan de oproep van het demissionair bestuur om de Buitengewone Ledenvergadering bij te wonen om zich te laten informeren over de stand van zaken met betrekking tot de continuïteit van de vereniging DFC. Voorzitter Maarten Janssen lichtte de aanwezige leden in over de resultaten van de eerder geformeerde Onderzoekscommissie, waar hij samen met oud-voorzitters Dick Groenewoudt, Ad Heijsman en Ger Hüsen deel van uitmaakte.

Deze commissie heeft de afgelopen maanden vele gesprekken gevoerd met personen die iets voor DFC willen gaan/blijven betekenen, waardoor zij nu in principe een voorstel kan doen waarin alle functies binnen de diverse commissies (voetbalzaken, jeugdbestuur, evenementen, kantine, etc.) bezet zijn. Het probleem is echter dat er nog niet voldoende kandidaten zijn om ook een (dagelijks) bestuur te vormen, dat boven deze commissies opereert. Er is weliswaar een kandidaat voor de functie van secretaris, maar de posities van voorzitter en penningmeester zijn nog altijd vacant. De huidige voorzitter gaf maandagavond tekst en uitleg omtrent zijn eerdere beslissing om af te zien van een verlengd voorzitterschap en gaf daarbij antwoord op aanvullende vragen vanuit de zaal. De statuten van de vereniging schrijven voor dat functies van voorzitter, secretaris en penningmeester minimaal ingevuld dienen te zijn.

Het demissionaire bestuur had eerder al toegezegd het lopende verenigingsjaar af te maken, hetgeen betekent dat er tot en met 30 juni 2015 nog een bestuur is. Geïnteresseerde personen voor de beschikbare bestuursfuncties zullen zich dus vóór die datum kandidaat moeten stellen, anders kan de vereniging helaas niet langer voortbestaan!

Dat laatste is natuurlijk een verschrikkelijk vooruitzicht dat ons allen diep raakt en iets dat we met elkaar moeten zien af te wenden. Met een oprichtingsdatum van 16 augustus 1883 is onze vereniging een van de oudsten van het land en heeft het niet alleen een grote historische waarde, maar ervaren ook vandaag de dag nog zoveel kinderen en volwassen hoe leuk het is om bij DFC te sporten en/of sociaal betrokken te zijn.

Vele aanwezigen namen maandagavond het woord om op de situatie te reageren of om mensen (m/v) aan te moedigen zich kandidaat te stellen. Oud-voorzitter Ad van Dongen nam het woord en vertelde hoeveel plezier hij zelf als kind, maar ook later, altijd bij DFC heeft beleefd. “Vele vrijwilligers hebben in onze lange clubgeschiedenis hun stinkende best voor de vereniging gedaan en ook dat mogen we toch niet zomaar verloren laten gaan”. Hij ziet een enorme kans voor iemand om nu op te staan en de uitdaging aan te gaan.

Ook Ad Heijsman, oud-voorzitter van DFC en tot voor kort Algemeen Directeur van FC Dordrecht, nodigt een ieder uit om zich kandidaat te stellen en vertelde hoe leuk het eigenlijk is om bijvoorbeeld voorzitter van een voetbalvereniging te zijn. “Problemen zullen er altijd zijn, maar het is zo ontzettend leerzaam en daardoor goed voor je persoonlijke ontwikkeling als mens”. Daarnaast committeerde hij zich, met zijn jarenlange ervaring als bestuurder, om het nieuwe bestuur persoonlijk met raad en daad bij te zullen staan: “zo intensief als gewenst is! Verder zal ik mij inzetten op het gebied van sponsoring en voetbalzaken”.

Tot en met 30 juni is het ‘business as usual’ voor het zittende bestuur en zullen de afrondende werkzaamheden met betrekking tot het huidige seizoen en de voorbereidingen op een nieuwe voetbaljaargang gewoon doorgaan. Ook de procedures en richtlijnen tijdens komende overschrijfperiode (van en) naar DFC blijven ongewijzigd.

Het voortbestaan van de vereniging DFC ligt in uw handen! Wanneer u bereid bent om onze 132 jaar oude vereniging een toekomst te bieden door als voorzitter of penningmeester zitting te nemen in het nieuw te vormen bestuur, dan verzoeken wij u dringend contact op te nemen via voorzitter@dfc-dordrecht.nl.

 

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com