DFC D1 – toernooi (II)

31 mei 2015 2030x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC D1 – toernooi (II)

Op toernooi bij v.v. Sparta ’30 in Andel.

De toernooicommissie is dit keer niet blij met het weer: bij aanvang van het toernooi komt de regen met bakken uit de hemel, waardoor het programma direct al een half uur later aanvangt. Xander, Kevin en Sem hadden andere plannen en daarom vullen Dave en Hans de coaching vandaag in.

Wilhelmina ’26 D1

Zonder al te grote inspanning zien we dat DFC de bovenliggende partij is. Tot een meter of 10 over de middenlijn is het balbezit vaak voor DFC en vervolgens spelen ze de nutteloze lange bal of pingelen ze zich vast op de tegenstander. Het gaat te makkelijk en de middenvelders kruipen steeds verder mee naar voren. De schaarse aanvallen van Wilhelmina worden hierdoor steeds gevaarlijker. Twee hééle grote kansen zijn niet aan DFC besteed en dan behoudt een middenvelder van Wilhelmina het overzicht en schiet vanaf rand 16 de bal netjes over Angelo.

DFC geeft echter niet op en een strafschop biedt uitkomst. Jayleeson ramt deze dan ook  keihard het doel in. Bijna maken de DFC’ers ook nog de 2-1, maar het mag niet baten. Uitslag: 1-1.

Almkerk D1

Ook hier is het meeste balbezit voor de DFC’ers, maar Almkerk verdedigt erg goed en probeert met snelle uitvallen DFC te verrassen. Een leuke onderhoudende wedstrijd met een gewijzigde veldbezetting: Onur op linksback (later weer Redwan), Stijn centraal in de verdediging (invalbeurt voor Julian), Enis op rechtshalf en Winston op linkshalf.

Als Almkerk via de rechterflank er door heen holt (onze rechtsachter is even nergens te bekennen) lijkt DFC ternauwernood te ontsnappen aan een achterstand. Wat volgt is het eerste eigen doelpunt van dit seizoen, want de bal wordt niet goed weggewerkt en de daaropvolgende voorzet van Almkerk wordt door Jayleeson met de knie tot een doelpunt gepromoveerd. Vette pech en een 0-1 nederlaag.

Strijd om de 3e plek: sc Elshout D1

Opnieuw een paar verrassingen op het veld: Angelo staat rechtsvoor en Onur op doel, Yassine staat  centraal achterin en Jayleeson op het middenveld. Een beetje vreemd is het wel, want DFC is constant aan de bal en speelt soms met maar 2 verdedigers (Julian en Michael), want Yassine en Redwan spelen steeds verder naar voren. Na 8 minuten zet Jayleeson aan voor een sprint naar de rechtercornervlag. Zijn voorzet vliegt vervolgens als een raket voor het doel langs en belandt helemaal aan de ander kant bij Redwan, die de bal goed aanneemt en met dezelfde snelheid terug schiet richting doel, waar de bal mooi in de bovenhoek verdwijnt. (Deze komt ‘met stip’ in de lijst ‘mooiste doelpunt van dit seizoen’ te staan!)

Opnieuw een verrassing van de coaches: De wissel Michael -> Colin geeft Colin zijn eerste plek als rechtsachter dit seizoen. Ach de overwinning en de 3e plek komen geen moment in gevaar en D1 neemt opnieuw een prijs mee naar Dordrecht.

Op een goed georganiseerd toernooi speelde D1 in gewijzigde opstelling(en) zeer verdienstelijk. Gezien het balbezit kunnen de uitslagen in de poule fase zelfs ongelukkig genoemd worden, maar vervolgens werd de ‘kleine’ finale terecht gewonnen.

Misschien wel de grootste verrassing: Met 2 doelpunten en een assist is Jayleeson bij bijna alle doelpunten (voor en tegen) betrokken. Een onafhankelijke commissie zal in het leven worden geroepen om te onderzoeken of hij ook de assist kan hebben gegeven bij het doelpunt van Wilhelmina ’26.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com