DFC D1 – toernooi (I) – met foto impressie

25 mei 2015 1860x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC D1 – toernooi (I) – met foto impressie

Op het Jaap van der Wiel toernooi bij GSC.

De toernooicommissie zal blij zijn met het weer. Dat is werkelijk fantastisch.

DFC D1 treedt aan tijdens het middagprogramma, dat begint om 14.00u.

Summertown Stars

Helemaal uit Engeland overgekomen. Direct al zijn daar de verhalen over hard spel, maar dat lijkt tijdens onze wedstrijd alleszins mee te vallen. Summertown is wel feller, maar dat uit zich vooral in voortdurend bewegen, aanbieden en leuk samenspel. DFC is bovendien behoorlijk afwachtend en bij de eerste de beste aanval van de Summertown Stars is een steekbal al voldoende voor de 1-0. Redwan leert het eerste bij en geeft al snel het voorbeeld hoe het wel moet: op basis van inzet en goed alert zijn zorgt hij (samen met Stijn en Onur) voor de nodige aanvallende impulsen. Het mag helaas niet baten, want juist de Stars weten nog een keer te scoren.

DRC D1

Komend uit het pitoreske Durgerdam hebben zij al een aardige reis gemaakt vandaag. Nu begint DFC wel heel goed aan de wedstrijd en dat resulteert in een voorzet van Luca en een doelpunt van Marouan. Onder aanvoering van Enis zijn er veel momenten voor het doel van DRC, maar het doelpunt valt ineens aan de andere kant: ‘even’ letten we niet op en het is 1-1. Een slordige breedte bal wordt vervolgens door DRC onderschept en Michael kan daarna een botsing met zijn tegenstander niet meer voorkomen. Angelo zit er nog dicht bij, maar kan de strafschop net niet keren. Een ongelukkige 2-1 nederlaag is het gevolg.

GSC/ODS D1

De laatste wedstrijd is tegen de thuisploeg. Inmiddels hebben coaches Sem en Kevin het toneel verlaten en interim coach Dave neemt de honeurs waar. DFC begint fel, gedreven en speelt eindelijk goed samen: 1-0 door Enis, 2-0 door Winston en 3-0, opnieuw Enis.

Tussendoor weet Angelo zich gered door de lat en laat hij 2 keer zien over uitstekende reflexen te beschikken.

Strijd om de 3e plek: Haaglandia D3

Door de ruime overwinning eindigt DFC in de poule toch wat onverwacht op de 2e plaats en daardoor mogen zij met de nummer 2 van de andere poule de strijd aan gaan om de 3e plaats: het Rijswijkse Haaglandia. Na wat overleg over de opstelling maakt DFC toch wel snel duidelijk dat ze de betere ploeg zijn in dit duel. Haaglandia heeft het daar moeilijk mee en de scheidsrechter moet regelmatig optreden en doet dat prima. De 1-0 is misschien wat gelukkig: Enis drijft zijn actie eigenlijk (veel?) te ver door en zijn voorzet moet een prooi zijn voor de keeper… maar die laat de bal vriendelijk voor langs gaan. Dan schiet Onur de bal maar wat graag in het net. Bovendien blijkt Angelo nog een engeltje meegebracht te hebben: Als hij een ogenschijnlijk makkelijke bal voor de voeten van een tegenstander tikt schiet deze de bal van dichtbij over het doel.

Op een uitstekend georganiseerd toernooi speelde D1 zoals ze het hele seizoen hebben gespeeld: ietwat wisselvallig, maar wel altijd als een (h)echte ploeg en uiteindelijk hebben ze toch mooi beslag gelegd op de 3e plaats en tussendoor wat internationa

le ervaring opgepikt.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com