Terugblik DFC D1

13 april 2015 1428x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Terugblik DFC D1

Samenvatting wedstrijden na de winterstop.

Oranje wit D3 (Oefenwedstrijd – uit)

Deze wedstrijd toont een wisselvallig DFC. Stijn lijkt de bal in de kruising te schieten, maar de keep(st)er van OW ranselt de bal uit het doel. Het verder zeer matige samenspel resulteert zelfs in een 1-0 en een 2-1 achterstand, maar vervolgens wordt op inzet toch met 2-3 gewonnen.  De doelpunten zijn van Enis, Marouan en Colin.

Heerjansdam D1 (Competitie – uit)

Een snijdend koude wind weerhoudt 2 ploegen van goed voetbal. Zeer rommelig pupillenvoetbal, maar 2 goede assists van Stijn en een mooie diepe bal van Yassine geven Colin nog voor rust een hattrick achter zijn naam. De 2e helft is het spel iets beter, maar een moment van concentratieverlies geeft Heerjansdam de mogelijkheid tot een eretreffer. 1-3 winst.

Nieuw-Lekkerland D1 (thuis)

Wederom een rommelige wedstrijd. De spelers maken telkens verkeerde keuzes, pingelen als er 3 tegenstanders in de buurt zijn, bijna elke bal wordt hard en hoog diep gespeeld en er zijn nauwelijks één-tweetjes of strakke, lage passes waar te nemen. Julian verzuipt als aanvoerder en laatste man, want zijn teamgenoten lopen voortdurend van hun positie en tegenstander weg. In een gatenkaas is het moeilijk voetballen.

Tegenstander Nieuw-Lekkerland weet er echter niet eens van te profiteren, waardoor DFC D1 toch weer 3 punten aan het totaal toevoegt. 2-0, na doelpunten van Colin en Yassine.

Alblasserdam D1 (uit)

DE concurrent voor de 4e plaats. Er moet dus gewonnen worden. Helaas werkt de vorm van de afgelopen wedstrijden niet mee en heeft de scheidsrechter de Alblasserdamse scheidsrechtersziekte. Wederom een verliespartij tegen een concurrent dit seizoen en wederom een thuisfluiter in Alblasserdam (elk seizoen). Opvallende opmerking van een Alblasserdamse speler: “met deze scheidsrechter is het wel moeilijk voor jullie”. 1-3 verlies, doelpunt van Stijn.

ASWH D2 (thuis)

De uitwedstrijd werd een eclatante overwinning (11-0). Een wedstrijd om zelfvertrouwen te tanken dus, maar niets is minder waar. Zonder Stijn komt het team niet verder dan een schamele 1-1. Geen bezieling, geen beleving, geen overtuiging. Waar is het samenspel dat tijdens de trainingen wel zichtbaar is? Doelpunt: Enis, uit een mooie vrije trap.

Emma D1 (thuis)

Koploper Emma begint deze wedstrijd als een aanstaande kampioen. DFC D1 wordt bijna 20 minuten van het kastje naar de muur gestuurd. Dat het slechts 0-1 staat dankt het vooral aan 2 waanzinnige reddingen van Angelo en een beresterke Jayleeson.

Het inbrengen van Stijn, het omzetten naar een veldbezetting met 4 middenvelders en 2 aanvallers en het koppelen van Luca aan Emma’s nummer 11 zorgt voor een zeer spannend vervolg. Emma mist het doel op een haar na, DFC moet eigenlijk een strafschop krijgen (hands) en de scheidsrechter mag een gefrustreerde nummer 11 van Emma misschien wel een tijdstraf geven na 3 gemene overtredingen kort na elkaar. Kortom een wedstrijd die bol stond van spanning en strijd; vechtvoetbal zonder enige franje. De supporters en de trainers van DFC hopen dat deze wedstrijd een keerpunt wordt voor de laatste wedstrijden van dit seizoen.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com