D2 worstelt zich langs Drechtstreek op weg naar kampioenschap

11 april 2015 1021x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor D2 worstelt zich langs Drechtstreek op weg naar kampioenschap

 11-04-2015 Drechtstreek D4 – DFC D2

Onder goede weersomstandigheden is er vandaag de kans om een goede stap richting kampioenschap te zetten. Helaas zijn er twee zieken, waardoor er exact 11 spelers beschikbaar zijn om de klus te klaren. Max keept de eerste helft, en Kayo zal dit de tweede helft doen. Hierdoor begint er een enigszins alternatieve achterhoede, waar Kayo samen met Jan het slot op de deur moeten vormen.

DFC begint goed aan de wedstrijd en zet Drechtstreek al vroeg vast. Dat leidt tot druk van DFC en veel spel op de helft van Drechtstreek, maar niet echt tot uitgespeelde kansen. Na een paar minuten spelen krijgt Nick de een meter of 10 buiten het strafschopgebied in zijn bezit. Omdat hij wat ruimte heeft besluit hij maar eens van afstand te schieten, en hoe! De bal verdwijnt achter de verbaasde keeper in de rechterbovenhoek van de goal. Een prachtige goal en een mooie voorsprong voor DFC.

De voorsprong wordt bijna uitgebreid door een paar prima genomen corners van Yordi, maar de DFC aanval slaagt er niet in om de bal over de doellijn te krijgen. Na en minuut of twintig verslapt DFC enigszins, en kan Drechtstreek aan aanvallen gaan denken. Gezien de stand ‘leven’ ze nog, en de hoop op de gelijkmaker wordt groter. Toch is er voor Drechtstreek maar een kans, welke overigens niet verzilverd wordt. DFC gaat onrustig en gehaast spelen, in de rust moet DFC orde op zaken stellen.

De tweede helft is echter een vervolg van het einde van de eerste, DFC knokt voor wat het waard is, maar lijn in het spel komt er niet. De tegenstander blijft hoop houden op de gelijkmaker, en het spel golft in hoog tempo op en neer. Deze manier van spelen kost enorm veel kracht, en dat is in de loop van de tweede helft te zien. Als DFC in een paar spaarzame momenten wel combineert, dan blijken de mogelijkheden om deze wedstrijd naar de hand te zetten. Alleen komt dit veel te weinig voor, en de tegenstander wordt steeds sterker. Er wordt enorm hard gewerkt door de jongens, maar de ervaring ontbreekt om de wedstrijd rustig uit te spelen. De scheidsrechter, in de eerste helft goed op dreef, besluit om de thuisploeg te helpen door bijna alles tegen DFC te fluiten. Door deze factoren blijft het spannend, en als de laatste minuut dan ook nog twee minuten duurt, wordt de spanning helemaal naar een climax gestuwd.

De opluchting is groot als het eindsignaal klinkt. De winst is binnen en een flinke stap op weg naar het kampioenschap is gezet. Vandaag is er keihard gewerkt door de jongens, maar volgende week thuis tegen Wieldrecht zal er wel beter gecombineerd moeten worden. Komt allen de jongens ondersteunen, want bij winst is DFC nagenoeg zeker van dat kampioenschap!!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com