D2 trekt aan het langste eind en wint dubbel.

19 april 2015 1478x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor D2 trekt aan het langste eind en wint dubbel.

18-04-2015 DFC D2 – Wieldrecht D2

Iedereen is ietwat gespannen, want vandaag kan het kampioenschap binnengehaald worden. Dat dit een lastige klus zal worden is duidelijk, want de wedstrijd is tegen de nummer 2, Wieldrecht D2.

Mooi is het heerlijke zonnetje, de massale opkomst van belangstellenden en het feit dat Xuwen, ondanks zijn verhuizing, nog deze wedstrijd komt meespelen.

De start van de wedstrijd is ook zichtbaar gespannen, ballen springen van de voeten en combinaties zijn er niet veel. De inzet van de jongens is er weer wel. Het spel speelt zich een beetje af midden op het veld, Wieldrecht is net iets sterker al komen zij mede door het stugge verdedigen van DFC niet tot uitgespeelde kansen. DFC stelt daar een aantal diepe ballen op de snelle Jan tegenover, maar oog in oog met de onverschrokken keepster van Wieldrecht lukt het hem niet om de scoren. Tot de rust blijft het dus 0-0 en spannend. Wieldrecht moet winnen om nog een theoretische kans op het kampioenschap te houden, DFC heeft de marge en hoeft dus niet per se. Toch willen de jongens wel winnen, maar de slagkracht ontbreekt wat vandaag.

De tweede helft lijkt grotendeels een kopie van de eerste, met een overwicht, kansen en afstandschoten van Wieldrecht, en snelle uitbraken van DFC zijde. De wedstrijd zit op slot en lijkt op een 0-0 af te stevenen, tot in de 25e minuut Dyron in de diepte wordt aangespeeld. Jan staat buitenspel, maar Dyron komt van eigen helft, en krijgt de bal. Hij houdt goed het overzicht en weet de bal aan de andere kant van het veld bij Jan te krijgen, dan weer niet buitenspel. Die krijgt net iets te veel ruimte en beloont zijn goede trainingen door met een schot via binnenzijde paal te scoren. Heerlijk voor de jongens, de blijdschap is dan ook groot.

Bij Wieldrecht knakt er iets, DFC krijgt via Nick nog kansen op 2-0, maar dat was te veel van het goede geweest. Respect voor de spelers van de tegenstander die er een wedstrijd van gemaakt hebben, maar D2 kan het kampioenschap vieren!!!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com