D2 verstevigt koppositie

29 maart 2015 1319x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor D2 verstevigt koppositie

 28 maart 2015 Rijsoord D2 – DFC D2

Vandaag de wedstrijd tegen de nummer 2 in de competitie. Het vertrouwen is er, want juist tegen deze tegenstander is de tot nu toe beste wedstrijd van het seizoen gespeeld in de heenwedstrijd. Met Kayo in de goal wordt er afgetrapt. Het begin is redelijk gelijkwaardig, al is de dreiging meer vanuit DFC aanwezig. Rijsoord heeft duidelijk de zaken beter op een rij dan in de heenwedstrijd en weet goed tegenpartij te bieden. DFC bezit meer individuele kwaliteiten, maar weet dit nog niet om te zetten in goede kansen. Yordi houdt het middenveld in zijn bezit en mag na zo’n 10 minuten een corner nemen. Deze komt halfhoog voor en Julian, die tot dan toe niet lekker in de wedstrijd zit, komt heel slim bij de eerste paal voor zijn mannetje, en tikt daar de voorsprong binnen. Dat is een lekker gevoel. DFC probeert hierna de voorsprong uit te bouwen en krijgt ook voorin de ruimte van Rijsoord, maar de diepe ballen komen of niet aan, of belanden bij iemand in buitenspelpositie.

Rijsoord ziet de verwoede pogingen van DFC en probeert op zijn beurt ook aan te vallen. Met vlagen komen ze in de buurt van het strafschopgebied van DFC, en als in zo’n aanval een speler te veel ruimte krijgt, legt hij in de 26e minuut succesvol aan voor een afstandschot:1-1. Kayo, die prima staat te keepen kan hier niet aan doen.

Dit geeft de tegenstander weer helemaal het gevoel dat ze in de wedstrijd zitten, en Rijsoord hoopt met dit gevoel te gaan rusten. Dat is echter buiten Nick gerekend, in de laatste seconden voor rust zet hij druk op een verdediger. Deze gaat in de fout, hij schudt twee verdedigers van zich af en maakt van zijn eerste kans ook een goal: 1-2 voor DFC.

Dat is goed voor het gevoel bij DFC, en als in de tweede helft Tom en Noah van D3 aan kunnen schuiven, staat er een beter DFC te spelen. De ene aanval volgt de andere op, met even zo veel corners als gevolg. Deze zijn allemaal gevaarlijk, maar de schoten op het doel worden allemaal door de lange Rijsoord keeper uit de lucht geplukt. Het eerste schot over de grond door Noah blijkt heel wat meer problemen voor de keeper op te leveren, dit wordt net naast getikt.

Door het uitblijven van DFC goals houdt Rijsoord ook zicht (en kansen) op de gelijkmaker. Dat houdt het toch nog spannend, en levert Max als laatste man veel werk op. Het duurt tot de 25e minuut in de tweede helft als het verzet van de tegenstander definitief gebroken wordt. Tom krult de bal in een soort Van der Wiel voorzet achter de Rijsoord verdediging. Nick, vandaag erg efficiënt, controleert met de borst en schiet de bal uit de draai onder de keeper door, goed voor de 1-3!

Vandaag is er erg hard gewerkt door het team en bij vlagen goed gecombineerd. Nu nog wat rustiger in balbezit en het over de grond combineren uitbreiden, en het ziet er goed uit voor het competitievervolg. Complimenten jongens!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com