D2 trekt winnende lijn door

21 maart 2015 1174x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor D2 trekt winnende lijn door

 21 maart 2015 DFC D2 – Oranje Wit D6

In de voorgaande wedstrijden liet D2 een stijgende lijn in de vorm zien, wat resulteerde in de eerste positie op de ranglijst. Zo’n eerst plek levert ook verwachtingen op, en we hopen dan ook een flitsend D2 te zien vandaag. Van flitsen is evenwel geen sprake, DFC start te slap. De duels worden veel te vaak verloren, en het wordt ook duidelijk dat Oranje Wit een prima team heeft. Daarnaast wordt er zonder al te veel plan de bal wild weggeroeid, en dat is nou eenmaal niet het spel waar D2 het best in is. De tegenstander plaatst daar veel vechtlust tegenover, en zo hebben we de ingrediënten voor een spannende wedstrijd. Kansen zijn er weinig, maar DFC heeft wel iets meer overwicht in de wedstrijd. Een aanval goed opzetten lukt steeds net niet, en dus is het wachten tot de bal goed valt.

Na zo’n 20 minuten mag Max een stukje over de middellijn vrije trap nemen. Hij legt de bal mooi met een draai net achter de verdediging van OW, en Nick kan zich eindelijk losmaken van zijn verdediger. Met een volley vlamt hij de bal over de keeper, en het staat zowaar 1-0!! Hopelijk blijkt dat de bevrijdende treffer, waardoor iedereen makkelijker zal gaan spelen.

Na de rust blijkt dat echter ijdele hoop, en de acties van de D2 spelers blijven vaak net zo onstuimig als het weer. De momenten dat de medespeler wel strak over de grond wordt gezocht tonen dat er veel meer in zit, maar vandaag komt dat er niet uit. Oranje Wit blijft aandringen, en DFC kan maar geen lijn in het spel krijgen. Het is goed dat we een prima keeper hebben en de tegenstander geen afmaker, want de gelijkmaker hangt in de lucht. Toch sleept DFC de overwinning uit het vuur, waarmee de koppositie wordt versterkt. Waar in het najaar de mindere wedstrijden werden verloren, wordt er nu gewonnen. Volgende week is er weer een kans om goed te spelen, maar dan wel feller beginnen jongens.

Met dank aan Angelo en Xander voor het bijspringen!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com