D2 mix gaat door in beker

12 maart 2015 996x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor D2 mix gaat door in beker

11 maart 2015 DFC D2-De Alblas D3

Nadat deze wedstrijd door diverse oorzaken meermaals uitgesteld is geweest, staat hij eindelijk op het programma: de bekerwedstrijd uit de tweede ronde. Het wordt een lichtwedstrijd op het eigen hoofdveld. D2 wordt dit keer aangevuld door een paar D1 spelers.

Het begin is in elk geval veel feller dan de vorige wedstrijd: de jongens hebben er duidelijk zin in. De tegenstander wordt langzaam maar zeker meer teruggedrongen, al zijn de passes van D2 nog in veel gevallen veel te wild. Ballen worden te snel en te veel door de lucht geschoten. Van een gedegen aanvalsspel is dan ook nog geen sprake. Kansen zijn er wel: een fraaie dieptebal over grote afstand van Xuwen wordt door Dyron net niet goed behandeld. Daarnaast blinkt de keeper van De Alblas vanavond uit: telkens komt hij overtuigend uit zijn goal om een aanval te onderscheppen. Toch komt er na een kwartier een barst in de verdediging van De Alblas als Julian goed doorzet en Denilson af weet te ronden, 1-0 voor DFC.

Dit is het sein voor De Alblas om zich nog meer in de strijd te werpen, en voor Angelo om op zijn beurt in de goal uit te blinken. Meerdere malen redt hij miraculeus, waardoor de 1-0 ook de ruststand wordt. Dit kan nog alle kanten op, zeker als D2 zo onrustig blijft spelen. Het is een sportieve, maar wel stevige wedstrijd.

Na de rust blijkt de invloed van coach Patrick: er wordt meer in de voeten overgespeeld, en De Alblas krijgt niet zo veel mogelijkheden meer. DFC wel, maar steeds poetst de Alblas keeper de foutjes van zijn verdediging weg.

Het blijft spannend, omdat het met deze stand alle kanten op kan gaan. Tot zo’n 20 minuten in de tweede helft, en dan steekt Nick een bal prima door het midden op Dyron. Deze bedenkt zich nu niet, en prikt tot opluchting van iedereen de bal onder de keeper in de goal: 2-0.

Daar dit de eindstand is bekert D2 verder, een prima prestatie! Goed gewerkt iedereen!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com