D2 komt in vorm

14 maart 2015 1300x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor D2 komt in vorm

 14 maart 2015 DFC D2 – Rijsoord D2

 

De tweede competitiewedstrijd van dit voorjaar. DFC staat net onder Rijsoord op de derde plaats, al zegt dat in deze fase nog niet zo veel. Door afwezigheid spelen twee ‘huurlingen’ mee: Redwan en Onur en is Nick gelegenheidskeeper. De tegenstander is over het gemiddelde een stuk langer dan DFC, dus dat lijkt een flinke klus.

Al vanaf de aftrap blijken de jongens van DFC veel feller dan de tegenstander. Duels worden gewonnen en de combinaties over de grond worden weer meer gezocht dan afgelopen woensdag. Rijsoord weet zich geen raad met de situatie en verspeelt keer op keer de bal. Niet dat daar grote kansen voor DFC uit voorvloeien, dat staat Rijsoord dan nog net niet toe. Het duurt tot de 10e minuut als Yordi, die een prima tandem met Onur op het middenveld vormt, de bal verovert en een pass geeft op Onur. Deze blijft koel en rondt eenvoudig af: 1-0 voor DFC. Een logische weergave van de krachtsverhoudingen op het veld.

Deze verhoudingen blijven de rest van de eerste helft, de DFC verdediging met Marciano, Max en Redwan speelt prima en poetst alle kansen weg. Jan speelt ook sterk voor de verdediging, keeper Nick heeft niets te doen. In de 20e minuut neemt Redwan een corner. Hij zwiept de bal halfhoog voor de goal, en als Rijsoord te veel twijfelt, is het Yordi die de bal over de lijn drukt, 2-0.

In de tweede helft het zelfde spelbeeld, veel overwicht en weinig kansen, en in de voorlaatste minuut komt een Rijsoord speler zowaar alleen voor Nick te staan voor de eretreffer. Maar de speler is niet daadkrachtig en de bal hobbelt langs de goal van DFC. In de uitbraak daarna komt de bal recht voor de goal bij Onur. Damian trekt een verdediger mee naar de zijkant, waardoor Onur rechtdoor kan. Alleen voor de keeper zorgt hij voor de eindstand: 3-0.

Een prima wedstrijd van DFC D2, en nu er steeds meer de favoriete combinatie over de grond gezocht wordt, werpt dat direct zijn vruchten af. Ga zo door jongens!!

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com