Bestuurslid en clubman Pleun van Gelderen (54) overleden

2 maart 2015 2646x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Bestuurslid en clubman Pleun van Gelderen (54) overleden

Vanmorgen bereikte ons het droevige bericht dat ons zeer gewaardeerde bestuurslid en vriend Pleun van Gelderen op slechts 54-jarige leeftijd is overleden. Wij zullen zijn aanwezigheid en betrokkenheid binnen onze vereniging node missen.

Pleun was voor velen binnen en buiten de vereniging een bekend gezicht; een clubman in hart en nieren. Iemand die in voor- en tegenspoed altijd achter de club bleef staan. Betrouwbaar. Positief. Een voorbeeld voor ons allen.

Een groot voetballer was hij zelf niet, maar Pleun had vele andere kwaliteiten die hij rood en wit in dienst stelde. Tijdens zijn meer dan 40-jarig lidmaatschap van DFC bekleedde hij vele functies zoals jeugdleider, wedstrijdsecretaris, grensrechter en elftalleider bij het 1e. De laatste jaren was hij als bestuurslid sponsorzaken en binnen de kantinecommissie voor DFC actief, waar zijn overlijden een grote leegte achterlaat.

De enorme inzet en betrokkenheid van Pleun bij zijn club DFC zijn dan ook niet onopgemerkt gebleven. Pleun kreeg als dankbetuigingen tijdens zijn lidmaatschap door het Bestuur zowel de Zilveren (2008), als ook de Gouden Speld van Verdienste (2012), opgespeld.

Ook binnen ons Carnavalsgilde Nar Veure heeft Pleun alle rangen en standen doorlopen. Na in het begin van de jaren ’90 een aantal seizoenen als Opper gefungeerd te hebben, heerste Pleun in het jaar 2000 zelf als de eerste (en enige) Burggraaf over de Nar Veure-burcht in de feestzaal.

Bewonderenswaardig en kenmerkend voor Pleun was zijn instelling om, ondanks zijn ziekte, de laatste maanden DFC behulpzaam te blijven. Om alles netjes over te dragen naar opvolgers. “Zodat de club straks gewoon door kan gaan” zoals hij het zelf zei.

Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Anita, zoon Bram en dochter Tess, die nu zonder hun man en vader verder moeten. We wensen hen heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit niet te bevatten grote verlies. Waar mogelijk zullen wij hen tot steun zijn.

In verband met het overlijden van Pleun zal de clubvlag van DFC de komende dagen op de accommodatie halfstok hangen. Het bestuur heeft besloten om in verband met het overlijden van Pleun, alle activiteiten in deze week af te gelasten.

Namens het bestuur en leden van DFC,

Maarten Janssen
voorzitter

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com