E-1 begint het voorjaarsseizoen goed

28 februari 2015 2451x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor E-1 begint het voorjaarsseizoen goed

Na wèken van afgelastingen mocht de E-1 van DFC eindelijk weer eens de wei in! Op het pappa- en mamma onvriendelijke tijdstip van half negen dienden wij ons te melden in het verre Kinderdijk, voor de wedstrijd tegen De Zwerver E-1.

De Zwerver blijkt een stevige tegenstander, die de bal goed rondspeelt. De E-1 speelt nogal rommelig, dus in het begin van de eerste helft spelen ze vooral op onze helft, en onze keeper Silvester moet keer op keer redden. We kunnen een paar keer uitvallen, maar hun snelle verdedigers dwingen achter elkaar Mees, Noah, Cehm en Ouassim van ver te schieten. De uitstekende keeper van De Zwerver heeft geen enkele moeite met de schoten. In een van de aanvallen van De Zwerver verandert een schot van richting, en dan is Silvester kansloos.

Met 1-0 op het scorebord gaan we rusten. Marcel zet de mannen op scherp: Als iedereen netjes bij zijn man blijft, en we blijven knokken kunnen we de wedstrijd nog makkelijk winnen.

DFC begint de tweede helft een stuk beter, maar de Zwerver is de eerste die scoort, met een kopbal uit een corner. DFC toont karakter, blijft netjes voetballen en hard werken, en uit een keurige aanval weet Noah de 2-1 te scoren: we zitten nog in de wedstrijd. Even later werkt Sabino zich langs twee verdedigers. Die kunnen daar slecht tegen, en halen hem van achteren neer. De scheidsrechter toont zich van zijn meest onpartijdige kant, en geeft de penalty! Sabino neemt hem zelf, met een schot links in de kruising laat hij de keeper kansloos: 2-2. Bij een volgende aanval van de Zwerver kruipt onze rechtsback toch weer achter de bal aan naar binnen. De flank vrijlaten kan ècht niet, en de Zwerver komt weer voor. Ondanks de stand is DFC nu de betere partij. Zouhair trekt mee naar voren, maar ziet zijn schot geblokkeerd. Roan probeert het vanuit de tweede lijn, maar raakt ook een Zwerver. Die bal valt echter voor de voeten van Alexandre, en die mist van zo dichtbij niet: 3-3. DFC blijft aandringen, en krijgt in de laatste minuten een corner. Ouassim neemt hem. De Zwerver werkt hem niet ver genoeg weg, en Ouassim kan uit moeilijke hoek schieten. De keeper kan slecht bij de bal, en werkt hem zelf achter zich.

3-4 is de eindstand. Niet onterecht, maar wel met wat geluk. Met een gelijkspel of een klein verlies hadden we ook niets te klagen gehad. Het was in ieder geval een spannende partij, en we weten dat de Zwerver in de return revanche zal willen nemen. Dat wordt dus ook een leuke pot!

 

Achteraan: Marcel Reijers (trainer/coach)

Staand v.l.n.r.: Silvester Post (keeper), Noah Reijers, Zouhair Boussakouk, Alexandre Pol, Sabino Oltra Cristobal.

Zittend v.l.n.r.: Ouassim Aouam, Roan Rijnders, Mees van de Waal, Cehm Nuijten.

Afwezig: Di-vanyo Mohammed.

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com