DFC2 werkt geslaagd trainingskamp af in Maastricht

26 februari 2015 2151x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC2 werkt geslaagd trainingskamp af in Maastricht

Al maanden werd er door de mannen van het Tweede reikhalzend uitgekeken naar het trainingskamp dat dit seizoen in Maastricht zou plaatsvinden. Dit weekend was het dan eindelijk zover. Vrijdagmorgen rond een uur of negen verzamelde een ploeg van rond de 20 man, inclusief begeleiding (Johan, Ronald, MMmarc) zich op het DFC terrein; klaar voor vertrek.

Eenmaal in Maastricht gearriveerd zijn we direct naar de nabije voetbalvereniging RKSV Heer (http://www.rksvheer.nl) gereden, waar een pittige training afgewerkt werd door de rood-witten uit Dordt, nadat eerst gebruik was gemaakt van een stukje Limburgse gastvriendelijkheid. Een mooie koffietafel was ter ontvangst voor ons neergezet om enigszins weer op krachten te komen na de lange reis. Na afloop van de training vonden niet alleen de broodjes kroket, maar ook de broodjes gezond, gretig aftrek.

Na het sportieve gedeelte was het tijd voor een stukje cultuur. Daar het Tweede een bovengemiddelde, doch gezonde, interesse toont in bier lag een bezoek aan een bierbrouwerij in der lijn der verwachting. Maastricht telde aan het einde van de negentiende eeuw nog 31 stadsbrouwerijen, maar daar is er vandaag de dag helaas nog maar 1 van bewaard gebleven (ook na ons bezoek). De rondleiding in de Bosch-brouwerij (http://www.brouwerijbosch.nl) werd afgesloten met het proeven van enkele Speciaal-biertjes.

Met een buik vol met bier (en later nog wat pizza’s) trok het Tweede richting het befaamde Vrijthof om daar de Limburgse gezelligheid op te zoeken. Het carnaval was even daarvoor beëindigd en had blijkbaar diepe sporen achtergelaten in de portemonnees van de Maastrichtenaren. Gelukkig weet het Tweede zich ook op eigen kracht goed te vermaken; en naarmate de klok verder tikte werd de dansvloer gelukkig onder leiding van de enthousiaste Dordtenaren voller en voller.

Na een korte en rumoerige nacht kon de volgende ochtend de fietskleding aangetrokken worden, want op het programma stond een 20km mountainbike-tocht door het Limburgse heuvelland. De voorafgaande regenbuien en de kou maakten van het parcours vol blubber en “kuilen in de vloer” een ware martelgang, maar zoals het hoort binnen een team werd er netjes op elkaar gewacht en waren er opbeurende woorden voor de mensen die het wat zwaarder hadden. Ondanks dat we met GPS uitgerust waren wisten enkele coureurs toch heel knap van de ingeprogrammeerde route af te wijken, met als resultaat ‘een enkeltje Maastricht’ vanaf station Valkenburg, zo’n 16 km de verkeerde kant op.

Schoon en gewassen was de zaterdagmiddag vrij te besteden. De ene helft van het team besloot de kraker in de Jupiler-League tussen MVV en Helmond Sport (resp. #18 en #19 op de ranglijst) in stadion De Geusselt te bezoeken, terwijl de andere helft ervoor koos nog even te relaxen en een pilsje te pakken in de stad.

Na een overheerlijk diner trok de rood-witte brigade wederom richting de binnenstad voor een paar pilsjes. De dansschoenen waren inmiddels ook weer aangetrokken, dus daar dan ook maar wederom dankbaar gebruik van gemaakt. Het vervolg laat zichzelf raden.

Moe, maar voldaan en met een lege portemonnee, maar met mooie herinneringen, nuttigden we zondagmorgen nog een gezamenlijk ontbijt in het hostel en trokken we weer richting ’t Dordtse. Op weg naar een glorieuze reeks overwinningen in deze 2e seizoenshelft.

Langs deze weg een groot compliment voor onze organisatoren Mario Ghidini en Maurice Kalis. Voornamelijk door hun goede voorbereidingen is dit weekend een grandioos succes geworden, dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com