D2 start voorjaarscompetitie succesvol

28 februari 2015 1070x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor D2 start voorjaarscompetitie succesvol

28 februari 2015 Wieldrecht D2 – DFC D2

Eindelijk, na drie maanden en de nodige afgelastingen weer een wedstrijd voor D2. Door enkele absenties wordt D2 gecompleteerd door D3 en D1 spelers.

DFC begint onwennig aan de wedstrijd (wellicht door de omzettingen en gebrek aan wedstrijdgevoel), maar treft een tegenstander die net zo onzeker begint. Wat na zo’n vijf minuten wel duidelijk is voor de van het zonnetje genietende toeschouwers, is dat DFC een iets sterkere indruk maakt. Wieldrecht komt bijna niet over de middellijn en bij vlagen zijn er goede DFC combinaties te zien. Toegegeven, de meeste passes komen bij de tegenstander terecht, maar deze bakt er een nog groter potje van. Toch zijn er een paar mogelijkheden tot afstand schieten.

Een echte vuist maken lukt niet, daarvoor is DFC te onzeker en onnauwkeurig. Een goed middel om dan te scoren is een stilstaand spelmoment. In de 15e minuut probeert DFC dit via een corner. Julian trekt de corner halfhoog voor in het gebied van de keeper. Deze lijkt de bal te kunnen vangen, maar rekent niet op Nick, die er leep voor springt en met de knie de voorsprong maakt: een typische spitsengoal, 0-1 voor DFC! Dat geeft enige moed en het gevoel dat er misschien meer in zit.

Ondanks dat gevoel krijgt Wieldrecht in de eerste helft ook nog een mogelijkheid, maar beide teams weten niet meer te scoren.

De tweede helft grossiert DFC in foute passes, slechte aannames en wild weggeschoten ballen. Wieldrecht daarentegen komt iets beter in de wedstrijd en dwingt al vrij snel een paar corners af. Als zo’n corner slap behandeld wordt en de bal maar blijft hangen in het strafschopgebied, dan is het wachten op ellende. Die komt er dan ook: een schot wordt van richting veranderd, Angelo kansloos achterlatend 1-1. Dat is een tegenvaller maar gezien het spelbeeld niet raar. DFC probeert met man en macht om toch minimaal dit gelijkspel overeind te houden, maar te veel spelers ontbreekt het vandaag aan overzicht en rust.

De wedstrijd stabiliseert zich enigszins, en lijkt dan ook met een gelijkspel af te sluiten. Xu-Wen wordt de spits in gestuurd om eventueel nog met een snelle uitbraak te scoren. Als DFC de bal naar voor drijft blijft hij, onwennig op deze positie, buitenspel staan en is dan ook niet aanspeelbaar. Julian houdt de bal dan ook bij zich en terwijl Xu-Wen richting zijkant terug rent trekt hij daarmee een gaatje voor Julian. Deze bedenkt zich dan ook niet en wurmt zich langs drie verdedigers. Alleen voor de goal doet hij alles goed en schiet in de laatste minuut de 1-2 binnen! Schitterend gedaan! De jongens gaan uit hun dak en beseffen dat ze dit keer misschien wel een beetje gezwijnd hebben. Als het samenspelen volgende keer beter gaat (en dat moet absoluut kunnen), dan wordt het nog een mooie voorjaarscompetitie!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com