E1 verdienstelijk vierde in Dordt centraal indoor cup

2 januari 2015 2560x bekeken, 1 reactie »

DFC heeft dit jaar een E-groep, die bestaat uit de negen jongens die vorig jaar de F-1 vormden, en een nieuw lid. In de najaarscompetitie zijn ze als DFC E-1 verdienstelijk vierde geworden in de, voor eerstejaars E hoge en fysiek zware eerste klasse.

Aangezien de mannen altijd willen voetballen hebben we ze ook aangemeld voor de Dordt centraal indoor cup. Volgens onze gegevens zou het toernooi een hele dag duren, met maar een paar korte wedstrijdjes, dus we zijn met een beperkte groep van 6 man (een wissel) naar het toernooi gegaan.

Uiteindelijk blijkt het toernooi alleen in de middag afgewerkt te worden. De E-1 zit ingedeeld bij hoofdklasse en eerste klasse teams: Groote Lindt,  Emma, Dubbeldam en GSC/ODS. Een plaats bij de eerste twee is noodzakelijk voor een plaats in de kruisfinales op weg naar eeuwige roem, dus dat is het doel voor de poulefase.

Eerste tegenstaanders zijn de jongens van Dubbeldam. Erg goeie voetballers, maar de E-1 kan ze goed partij geven. We krijgen zelfs drie of vier opgelegde kansen, maar de bal schijnt er niet in te mogen. Aan de andere kant komt Dubbeldam ook een paar keer gevaarlijk dicht bij een goal, maar gelegenheidskeeper Roan is baas in eigen doelgebied, en weet met knappe reddingen zijn doel schoont te houden. Het lijkt uit te lopen op een terecht gelijkspel, maar in de laatste minuut rolt een bal langs de verdediging. De spits van Dubbeldam  pikt hem handig op, en kan Roan omspelen: 1-0. Met nog veertig seconden op de klok is daar niets meer aan te doen, en de eerste partij gaat, naar ons idee onverdiend, verloren.

Coach Marcel kalmeert de zwaar teleurgestelde jongens voor de wedstrijd tegen GSC/ODS. In deze wedstrijd beginnen we goed, maar het is GSC /ODS die de leiding neemt. Gelukkig blijkt de E-1 rustig voetballen. Zouhair en Alexandre houden het achterin verder dicht en bedienen de spitsen Noah, Sabino en Ouassim. Uiteindelijk weet Noah gelijk te maken. Sabino zorgt later voor de 2-1, en ondanks een stortvloed van kansen voor DFC blijft het daarbij.

Tegen Emma gaan we door met ons spelletje. De doelpuntenban lijkt gebroken, want Sabino opent al snel de score. Via Alexandre, Noah en weer Alexandre lopen we uit naar 4-0. Roan verveelt zich.

De laatste wedstrijd is tegen Groote Lindt. Het is nu al duidelijk dat Dubbeldam de poule gaat winnen, en de winnaar van de wedstrijd DFC- Groote Lindt  als nummer twee doorgaat naar de kruisfinales. DFC en Groote Lindt zijn net zo aan elkaar gewaagd als DFC en Dubbeldam, maar nu hebben wij het geluk aan onze zijde: Groote Lindt maakt vroeg in de wedstrijd bij een corner van ons een eigen doelpunt! Ondanks kansen aan beide zijden wordt er verder niet gescoord. DFC is door!

De kruisfinale, tegen Oranje-wit, wordt aansluitend gespeeld. Onze jongens beginnen te voelen dat ze al met al een uur intensief voetballen in de benen hebben. De jongens van Oranje-wit zijn groter1, fitter en spelen heel fysiek. Daarmee kunnen ze niet voorkomen dat Noah de score opent! Helaas kunnen we de voorsprong niet vasthouden. Oranje-wit is een stuk sterker en fitter, en maakt snel gelijk, en loopt uiteindelijk uit naar een verdiende 4-1 overwinning.

De troostfinale is, weer aansluitend, tegen EBOH. Het beste is er nu echt wel af, zowel bij ons als bij de tegenstander. EBOH komt voor. Sabino kan wel nog gelijk maken, maar uiteindelijk wint EBOH met 1-3.

Oranje-wit wint de kolossale beker tegen Dubbeldam, maar volgend jaar zijn onze jongens allemaal nog E’s, en gaan we nog een poging doen hem naar de Krommedijk te halen!

1 reactie

  1. arie heijstek 2 januari 2015 om 13:28 -

    Nog foto’s voor het archief?

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com