Bas van de Graaf overleden op 85-jarige leeftijd

5 januari 2015 2316x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Bas van de Graaf overleden op 85-jarige leeftijd

2015 bas vd graaf Op maandag 5 januari is ons trouwe lid Bas van de Graaf op 85 jarige leeftijd overleden. Bas was een trouw bezoeker van de soos en altijd present bij de uitstapjes. Dit jaar was hij in april bij de wijn- en asperge kwekerij in Etten-Leur nog van de partij. Toen was echter al merkbaar dat zijn gezondheid tanende was.

Bas was zelf geen groot voetballer, maar beschikte over leidinggevende en organisatorische kwaliteiten. Hij was de leider van het roemruchte “Negende” van DFC in de 60-er jaren. Dit elftal behaalde jaar in, jaar uit goede prestaties en was een echte vriendenploeg. Leider Bas van de Graaf gaf de spelers een “DFC-9” stropdas, die iedere zondag keurig gedragen moest worden. Bij overtreding moest er één gulden in de boetepot gestort worden. Het spreekt voor zich dat er niet alleen gevoetbald werd. Regelmatig waren er uitstapjes tot zelfs over de grenzen.

Later heeft Bas zich in dienst gesteld van Oud-DFC. Hij bekleedde daar jarenlang een bestuursfunctie en zette zich in voor de organisatie van menige reünie. Bij zijn afscheid werd hij benoemd tot erelid van Oud-DFC.

We moeten weer afscheid nemen van een trouw DFC-lid met het rood-witte hart op de juiste plaats. Bas was 63 jaar lid van DFC. Het was zijn uitdrukkelijke wens dat de DFC-vlag op zijn kist komt te liggen en aan die wens hebben we vanzelfsprekend voldaan. We danken Bas voor alles wat hij voor zijn DFC gedaan en betekend heeft. Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw Thea en familie.

De crematieplechtigheid vindt plaats op zaterdag 10 januari om 10.30 uur op de Essenhof.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com