Wisselvallig opererend DFC D1 pakt opnieuw de winst.

7 december 2014 1581x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Wisselvallig opererend DFC D1 pakt opnieuw de winst.

Verslag van Papendrecht D2 – DFC D1 op zaterdag 6 december 2014.

De uitwedstrijd bij Papendrecht lijkt op voorhand een makkelijke opgave. Papendrecht staat stijf onderaan en opereert met veel eerstejaars’ D-spelers. DFC begint verrassend met Colin in de spits en Winston als rechtsachter. Met veel druk naar voren wordt Papendrecht volledig overlopen. Marouan dribbelt regelmatig zijn tegenstander(s) voorbij en Colin is met zijn snelheid weer zeer dreigend. Als Yassine een goede voorzet binnen volleert lijkt de ban gebroken, maar het (b)lijkt buitenspel en ook voor mooie buitenspeldoelpunten krijg je niets. Daarna gaat D1 langzaam (weer) over tot het spelen van de lange bal en eens te meer blijkt dat makkelijker te verdedigen. Papendrecht begint zelfs enkele malen aan zeer goede counters en Redwan komt goed weg als hij zijn tegenstander op (lees: over) de rand van de ‘16’ vastpakt en slechts een vrije trap tegen krijgt. Niet veel later schiet Papendrecht de bal in vrije positie naast. De 3e poging van Papendrecht is wel raak: een strakke corner wordt goed binnen gekopt. Met zoveel onkunde voor hem kan Angelo er alleen maar boos om worden.

DFC herpakt zich gelukkig wel en het laatste bedrijf speelt zich weer af op de helft van Papendrecht en gelukkig hebben we Onur nog: zijn voorzet richting Marouan eindigt zomaar in het doel. De 1-1 is wat betreft het spelbeeld wel terecht, maar o o wat gaat het weer moeizaam.

De 2e helft staat Colin weer vertrouwd rechtsvoor en zorgt met zijn snelheid en goede passeeracties voor dreiging. De anderen pingelen teveel, ruziën met de bal op de zware grasmat of schieten de bal lukraak naar voren. Het veldspel ziet er niet uit, maar Papendrecht kan dit opportunistische spel toch zeker niet lang tegenhouden? Het is de uitblinkende Colin die het verschil maakt, hij snijdt naar binnen en schiet de 1-2 binnen. Daarna ontworstelt Stijn zich gelukkig uit de malaise en zorgt met slimme acties en mooie lage steekballen regelmatig voor kansrijke situaties. Vooral Winston zorgt met zijn loopacties dat Stijn die steekballen ook kan geven! Dit zagen we tegen ASWH al eerder gebeuren. Uit een van de hoekschoppen die daaruit volgt scoort Enis bij de 1e paal de 1-3.

De eindstand komt uiteindelijk op een ruime 1-5. De doelpuntenmakers heten Luca en Winston die beiden de bal van binnen de 16 lekker het doel inschieten.

Verrassingen dit weekend: Groote Lindt verliest van Rijsoord en Alblasserdam verliest van Nieuw-Lekkerland waardoor de nummers 1 t/m 4 maximaal 6 punten van DFC D1 verwijderd zijn. Er is dus nog van alles mogelijk.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com