DFC speelsters behalen KNVB spelregelbewijs

21 december 2014 1580x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC speelsters behalen KNVB spelregelbewijs
DFC speelsters behalen KNVB spelregelbewijs

Een spelregelbewijs voor alle jeugdspelers in Nederland; het maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter. Met ingang van het seizoen 2014/’15 zijn tweedejaars B-junioren verplicht het spelregelbewijs te halen. Dat doen zij door middel van oefentoetsen en een eindtoets op Voetbalmasterz, een site van de KNVB die enige tijd geleden gelanceerd is.

De invoering van het spelregelbewijs is een van de maatregelen uit het actieplan ‘Tegen geweld, voor sportiviteit’. Uitgangspunt bij de invoering van het spelregelbewijs is dat het niet alleen gaat om het kennen van de regels, maar ook om het begrijpen, accepteren en toepassen ervan. Dit zorgt voor een sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels ook nog eens zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen. Het halen van het spelregelbewijs is verplicht, maar door het aanbieden van verschillende oefentoetsen is het voor iedereen mogelijk om de het bewijs te halen.

Via de website Voetbalmasterz kunnen tweedejaars B-junioren met ingang van het seizoen 2014/2015 het officiële KNVB Spelregelbewijs halen. De tweedejaars B-junioren moeten de eindtoets voor 1 januari 2015 gehaald hebben. Binnen DFC kwam een aantal dames van ons B-junioren team voor deze toets in aanmerking en inmiddels kunnen we u melden dat alle DFC speelsters de toets met goed gevolg hebben afgelegd. Gefeliciteerd!

De website Voetbalmasterz mag en kan natuurlijk ook door iedereen gebruikt worden en niet alleen door spelers. Ook leiders, trainers en supporters worden van harte uitgenodigd om hun ruim aanwezig kennis te testen. Samen zorgen we voor een sportief en respectvol sportklimaat.

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com