DFC D1 laat geen spaan heel van tegenstander VVGZ

19 december 2014 1605x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC D1 laat geen spaan heel van tegenstander VVGZ

Verslag van VVGZ D2 – DFC D1 op zaterdag 13 december 2014.

Ondanks de vele regen van gisteren gaat de wedstrijd tegen VVGZ gewoon door. Ook bij VVGZ ligt inmiddels een kunstgrasveld en met prima voetbalweer – voor de toeschouwers wat fris – gaan de teams van start. Net als in de thuiswedstrijd loopt DFC snel over VVGZ heen. Binnen 10 minuten is het al 0-3: Colin staat weer in de spits en bij zijn 3e sprint naar voren stift hij de bal over de keeper in het doel. Bij zijn 4e sprint doet hij dat nog een keer – maar dan bewust – en bij de eerste de beste corner van Redwan is het dit keer Stijn die bij de eerste paal opduikt en de bal binnenkopt. Daarna duurt het even voordat er weer gescoord wordt. Het is uiteindelijk een nieuwe corner die door Stijn via een volley wordt doorgespeeld naar Marouan, die op zijn beurt van dichtbij binnenkopt. De DFC’ers spelen goed samen, er zijn weinig hoge harde ballen te zien en de stand loopt in een gestaag tempo op.

De 2e helft begint rommelig, maar dat ligt dit keer meer aan VVGZ dan aan DFC. Zodra de DFC’ers serieus aan voetballen toekomen is het alle hens aan dek voor VVGZ. Stijn probeert Onur al een paar keer de diepte in te sturen, maar die wordt soms terecht, en soms niet terecht buitenspel gezet door de grensrechter. Als Onur eindelijk een keer door kan kapt hij de bal naar binnen en schiet hem lekker over het keepertje heen: 0-5. Daarna schiet Stijn een voorzet van Colin binnen, maar de bal zou ergens de achterlijn hebben gepasseerd: geen doelpunt. Ook Onur schiet de bal in het doel, maar ditmaal stond hij behoorlijk ver buitenspel: opnieuw geen doelpunt. Druk zetten op het middenveld resulteert in een diepe bal op Yassine. Die is veel sneller dan zijn tegenstander, kijkt naar de keeper, en schuift beheerst binnen: 0-6. De trouwe fans hebben nu al heel wat mooie doelpunten gezien, maar Onur denkt dat het altijd mooier kan: vanaf de rand van de 16 schiet hij de bal over het volle doelgebied & de keeper in het doel: 0-7. Dan een diepe bal op Onur, die dreigt buitenom te sprinten, maar hij geeft een subtiel hakje aan Marouan. Marouan zet zijn tegenstander met een paar subtiele bewegingen op het verkeerde been, stormt het strafschopgebied in, stuurt een tweede tegenstander met een lichaam-schijnbeweging het bos in en lift de bal over de keeper heen en maakt zo zijn 2e van de dag. Je moet het maar kunnen. Het slotwoord is aan de speler waar het allemaal mee begon. Op volle snelheid naar binnenkomen en afmaken: Colin tekent voor zijn 3e en DFC’s 9e doelpunt. Een fijne uitslag om de winterstop mee in te gaan.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com