Albert Zwaan opvolger van Bouke Ylstra als “DFC kunstenaar”

2 december 2014 1591x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Albert Zwaan opvolger van Bouke Ylstra als “DFC kunstenaar”

Albert Zwaan (45), volbloed Dordtenaar, zal bij DFC in de voetsporen treden van illustere voorgangers als Willy Sluiter, Otto van Tussenbroek, Anton P. Schotel, Aart Verhoeven, Otto Dicke en Bouke Ylstra als “DFC kunstenaar”.

Albert zijn grootvader was Ab Zwaan die in de jaren dertig/veertig furore maakte als aanvoerder van Emma met trainer Richard Dombi. De broer van zijn grootvader was Nico Zwaan die ook in de jaren dertig/veertig bij DFC speelde met o.a. trainer Arpad Weisz. Deze “benoeming” noemde Albert “zeer eervol” na zijn gesprekken met DFC archivaris Arie Heijstek.

Alle genoemde kunstenaars hebben sinds 1883 vele tekeningen/ontwerpen voor DFC gemaakt, en sindsdien een groot stempel gedrukt op het DFC clubnieuws en de vele jubileumboeken. Albert Zwaan, werkend lid van Pictura, gaat zich in de komende maanden bij DFC verder verdiepen in de archieven met de vele DFC tekeningen/afbeeldingen. Hij krijgt het vertrouwen en alle vrijheid, om in de komende jaren een nieuw hoofdstuk in het kunst archief van DFC te schrijven.

Albert Zwaan nieuwe DFC Kunstenaar

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com