DFC D1 verliest wederom van een directe concurrent

9 november 2014 1314x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC D1 verliest wederom van een directe concurrent

Verslag van DFC D1 – Alblasserdam D1 op zaterdag 8 november 2014.

Vandaag mag DFC D1 het op ons eigen B-veld opnemen tegen de huidige nummer 2 in deze spannende competitie. DFC D1 begint weer goed aan de wedstrijd. De tegenstander wordt onder druk gezet en het is al snel duidelijk dat DFC weer fysiek sterker is dan de tegenstander; de duels om de bal worden veelal gewonnen. Het veldspel is iets beter dan vorige week, maar DFC krijgt weer nauwelijks kansen, mede doordat Alblasserdam stug verdedigt. Ergens is de wedstrijd saai te noemen, want de ploegen houden elkaar in evenwicht en schieten beide nauwelijks op doel. Het is Alblasserdam dat de ban breekt, want als de DFC’ers bij een corner een speler te veel vrijheid geven staat het plots 0-1. DFC is heel even uit het veld geslagen, maar weet Enis uiteindelijk vrij voor de keeper te zetten. Deze keeper wacht echter op de actie van Enis, normaal zo trefzeker, en zorgt zodoende voor twijfel en redt de Alblasserdamse ploeg daarmee van de gelijkmaker.

De tweede helft dringt DFC wel aan, maar het kan geen bres slaan in de hechte Alblasserdamse verdediging. De inzet is aanwezig, het veldoverwicht is groot, maar kansen krijgt DFC niet. De grootste kans is in de laatste minuut zelfs voor Alblasserdam, maar de wedstrijd eindigt in 0-1. Weer lukt het D1 niet om te winnen van een directe concurrent.

Hadden de toeschouwers vorige week al het gevoel dat DFC D1 nog wel een uur kon doorspelen zonder kansen te creëeren. Vandaag werd dat bevestigd. De spelers zelf hadden het gevoel dat ze beter waren dan de tegenstander, maar voetbal vraagt meer dan alleen het veroveren van de bal. Teveel spelers willen op dit moment die belangrijke steekbal geven of die ene mooie actie maken. Vaak is het simpel omzeilen van je tegenstander met een eenvoudige één-twee of een directe kaats een betere oplossing. We hebben dit seizoen al gezien dat de spelers goed kunnen combineren en het is slechts een kwestie van tijd voordat we dat weer terug gaan zien.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com