DFC D1 nog steeds op zoek naar vorm (maar wint wel)

15 november 2014 2093x bekeken, 2 reacties »

Verslag van Dubbeldam D2 – DFC D1 op zaterdag 15 november 2014.

Ondanks de vele regenval van afgelopen nacht gaat de wedstrijd tegen Dubbeldam vandaag gewoon door. Na de stevige bekeroverwinning op dit team eerder dit seizoen, komt D1 echter een ander Dubbeldam tegen dat veel beter positiespel laat zien dan in de vorige wedstrijd. Toch heeft DFC (weer) een veldoverwicht, maar dit keer gaat de wedstrijd veel meer gelijk op. Het eerste kansje is voor Dubbeldam, maar als Jullian eenmaal gewend is aan zijn plek in de laatste linie komt Dubbeldam lange tijd niet meer in de buurt van Angelo. Dit komt mede omdat Michael en Redwan hun verdedigende taken weer vol overgave vervullen en Xander zoals gewoonlijk altijd op de plaats staat waar de tegenstander de bal naar toe speelt. Ook middenvelders Stijn en Luca maken vreselijk veel meters.

Aanvallend zijn de DFC’ers op zoek naar het combinatiespel dat we eerder dit seizoen al een paar keer konden bewonderen. Vooral op links, met Redwan, Stijn en Marouan komt het er een aantal keer aardig uit. Het meeste gevaar komt echter uit twee hoekschoppen van Stijn en eentje van Onur, maar een doelpunt blijft uit. Ook de keeper van Dubbeldam laat zien er niet voor niets te zijn: met drie gave reddingen laat hij onze spitsen radeloos staan en ook afstandschoten van Enis en Luca gaan helaas over het doel.  Als de vermoeidheid wat lijkt toe te slaan is het Dubbeldam dat met een gevaarlijke vrije trap bijna een 1-0 ruststand aantekent.

De tweede helft geeft een zelfde spelbeeld. Een vrije trap van Enis spat op de lat uit een en een spectaculaire omhaal van Onur belandt naast het doel, waarna vanwege onvrede over de stand de spelers af en toe op elkaar gaan mopperen. De verminderde concentratie geeft Dubbeldam de gelegenheid om hun spits tot twee maal toe vrij voor Angelo te zetten. Gelukkig verblikt of verbloost deze niet en weet hij evenzoveel het team te redden voor een onverdiende achterstand. Het is uiteindelijk Yassine die voor opluchting zorgt: na een mooie hakbal van Enis schiet hij de bal onberispelijk en onhoudbaar in het vijandelijke doel. Het hele team straalt opluchting en blijdschap uit.

De wedstrijd is echter nog niet gedaan: Dubbeldam denkt dat er punten te halen zijn en zet aan voor een offensief, dat met collectief verdedigen door de DFC’ers wordt lamgeslagen.

Als Dubbeldam van achter uit opnieuw denkt op te gaan bouwen is het de slimme Jullian die de bal op 25 meter voor het doel oppikt, een tegenstander uit kapt en de ‘16’ in stormt. Hij kijkt goed naar wat de keeper doet en lift de bal op zijn Bergkamps over de duikende keeper heen. De 0-3 van Yassine die daarna volgt geeft de overwinning misschien een vertekend beeld, maar is goed voor het zelfvertrouwen en leuk voor de statistieken.

2 reacties

 1. Johan van de Velde 16 november 2014 om 11:49 -

  Leuk verslag van een geweldige wedstrijd. Ook bji Dubbeldam is een verslag te lezen: http://vvdubbeldam.nl/77-nieuws/jeugdnieuws/nieuws-pupillen/d-pupillen/d2/899-d2-geweldig-maar-verloren

 2. opa 16 november 2014 om 14:46 -

  Weer met plezier u verslag gelezen gelijk ook even de site van Dubbeldam bezocht en tot de conclusie gekomen dat beide verslaggevers een erg mooi positief verslag van maken ,dat is bij profclubs wel eens anders
  Ik wacht met belangstelling het volgende verslag af

  Groeten
  Een opa

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com