D2 wint op alle fronten

1 november 2014 1312x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor D2 wint op alle fronten

1 november 2014 DFC D2- SC Emma D2

Onder weer prachtige omstandigheden de terugwedstrijd tegen Emma D2. De papieren zijn bij de tegenstander dit keer in orde, al kan er gediscussieerd worden over het inzetten van een erg goede C speler door Emma. Voor de spelers van DFC is er maar een mogelijkheid: de voeten te laten spreken.

DFC begint toch iets te gelaten, en voordat we het weten heeft de betreffende Emma speler er met twee solo’s al twee inliggen: 0-2 na vijf minuten!

Dat is best wel een dreun voor de jongens, en je ziet ze in de minuten daar op volgend langzaam uit het mentale dal kruipen. Het valt nog niet mee om goed de lijn te krijgen in het spel, maar de vechtlust is er zeker. Wat is het dan lekker als je het goudhaantje van de dag, Akram in de ploeg hebt. Eerst zorgt hij, nadat er een paar kansen door de keeper  van Emma worden gekeerd, voor de aansluitingstreffer: 1-2. Nog geen vijf minuten later danst hij langs de grote spelers van Emma het strafschopgebied binnen, en schuift hij beheerst de bal langs de lange keeper 2-2!

Nu komt Emma mentaal in de problemen, en wat onvermijdelijk is gebeurt: DFC zet een mooie aanval op, die er bij eindigt dat Dyron op Julian past. Julian is koel, en rondt terecht af: 3-2. Hiermee wordt gerust.

De tweede helft is net begonnen, of  Dyron verzendt weer een pass op Akram. Op hem krijgen de Emma spelers geen vat, en het staat 4-2.

Emma probeert verwoed om hun sterspeler aan te spelen, maar met het karakter van de DFC spelers is vandaag niets mis: dit probleem wordt als team opgelost. Toch slaagt hij er in om een keer door te breken, wat dan ook direct de 4-3 betekent.

Maar voor Emma is Akram een probleem, als een aal glijdt hij langs de defensie en alleen op de keeper kan hij alleen met een overtreding gestopt worden, penalty! Deze wordt aan Nick toevertrouwd, en dat levert een schot vlak langs de binnenzijde van de paal en de 5-3 op. De stoomwals van DFC gaat door en achtereenvolgens scoren Julian (schitterende pegel na een voorzet van Yordi), en Yordi zelf (prachtige knal in de kruising) totdat de eindstand van 7-3 is bereikt.

DFC was vandaag op alle vlakken beter: voetbaltechnisch, -tactisch, qua inzet en mentaliteit. Dit levert dan ook een plaats winst op de ranglijst op, en dat is nog niet het plafond. Grote complimenten aan de spelers (en niet te vergeten de trainers)!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com