D2 verliest van efficient RCD

22 november 2014 2017x bekeken, 1 reactie »

22 november 2014 DFC D2 – RCD D2

Op deze frisse, maar zonnige dag speelt D2 de tweede wedstrijd in de competitie tegen RCD. Vorige wedstrijd was DFC duidelijk de betere partij, maar gezien de recente uitslagen zit RCD in een stijgende lijn dus het zal spannender worden.

De wedstrijd begint met een steekspel op het middenveld, kansen worden door beide partijen nog niet gecreëerd. DFC kan nog geen soepele combinaties maken, er worden meer fouten gemaakt dan gebruikelijk en het geheel oogt wat mat. RCD staat goed georganiseerd en vindt dit prima zo.

Gaandeweg de eerste helft komen er toch meer combinaties door DFC, bij vlagen is het combinatiespel over de grond zelfs erg goed.  Kansen/kansjes volgen er dan ook, al stranden de combinaties voor de goal in te slappe afrondingspogingen of prima reddingen van de RCD keeper. Corners zijn er in overvloed, maar ook deze worden niet goed genomen of weggewerkt door de RCD verdediging. Meer bijzonderheden zijn er eigenlijk niet te melden, een spektakelstuk is het nog niet. 0-0 Met rust is dan ook het gevolg.

De tweede helft (meestal de betere helft bij D2) lijkt het wel of de combinaties uit het voetbalhandboek verdwenen zijn, met als gevolg dat er veel balverlies is. Ook gaan te veel spelers zwerven, waardoor goed positiespel bijna onmogelijk wordt. Kansen zijn er nog wel voor, maar vandaag zijn deze niet besteed aan DFC, mede door wederom goed keeperswerk bij RCD. Dan komt er een oud voetbalcliché om de hoek kijken: als je zelf niet scoort…….

DFC gooit alles op de aanval en als er achterin dan een paar fouten gemaakt worden, staat RCD plotseling voor, 0-1. Het is de eerste keer dat ze voor Max zijn verschenen, ongelofelijk eigenlijk. Dit is het sein voor DFC om nog meer aan te vallen, maar er loopt te veel niet vandaag om een echte vuist te maken. Toch is er dan eindelijk een vleug te zien van wat de jongens in hun mars hebben: Nick speelt in op Jan, die draait heel mooi het spel open, en verzendt een schitterende dieptepass op Dyron. Deze kijkt goed en schiet heel bekeken de bal over de half uitgelopen keeper: 1-1. Een prachtige goal, en verdiend ook!

De wedstrijd kan nu naar DFC zijde toe kantelen, maar er resteert nog weinig tijd. Het ongeloof slaat bij DFC toe als vlak voor tijd achterin open huis gehouden wordt, en RCD de 1-2 er in kan prikken. Drie pogingen, twee goals!

Er zijn van die dagen dat er weinig lukt, en een tegenstander daar dankbaar van profiteert. Dit is zo’n dag.

De nederlaag accepteren en de volgende wedstrijd weer alles in de strijd gooien, dat is het devies! Kop op jongens.


1 reactie

  1. a.p.heijstek 22 november 2014 om 21:01 -

    Aan de begeleiders/supporters van DFC D2 kunnen vele andere teams bij DFC een voorbeeld aan nemen. Zij zorgen voor verslagen, wedstrijdfoto’s en……zij maken tijdig een mooie elftalfoto. Bravo!! Wie voelt zich aangesproken ??

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com