Mix van D2/D3 bekert ongeslagen verder

18 oktober 2014 1147x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Mix van D2/D3 bekert ongeslagen verder

18 oktober 2014 VV Heerjansdam D3- DFC D2 bekerwedstrijd

Vandaag in de beker weer een mix van jongens uit D2 en D3.

Het is elf uur als er wordt afgetrapt, het publiek dat in grote getale is opgedaagd zit in de zon te genieten. Onze jongens zijn vermoedelijk ook aan het genieten, want vanaf de aftrap is het Heerjansdam die recht door mag lopen. Te veel jongens lopen niet in positie en het is na 20 seconden zo maar 1-0 voor de tegenstander!

Wat een suffe opening, dat lijken de jongens zich ook te beseffen. Er gaan even een paar minuten overheen voordat de werkelijke verhoudingen zichtbaar worden: DFC heeft de jongste en kleinste spelers in de gelederen, maar is voetbaltechnisch en -tactisch de betere partij.

Het kan dan ook niet uitblijven dat de kansen volgen: rond de elfde minuut is er tot tweemaal toe een woud van Heerjansdam benen voor nodig om een goal van DFC te voorkomen. In de 14e minuut trapt de tegenstander te kort uit: Noah vangt op en passt diep op Bodhi, deze maakt een actie in het strafschopgebied en zet voor op Julian. Eigenlijk kan die er niet bij, maar hij glijdt de bal toch in de goal: 1-1!

DFC gaat door met aanvallen, de tegenstander weet de bal niet vast te houden en zes minuten later krijgt Delany alle ruimte in de hoek van het strafschopgebied. Hij is de kleinste man op het veld, en wordt dan ook onderschat: tot ieders verbazing krult hij de bal in de verre bovenhoek over de keeper heen, 1-2. Prachtig gedaan. Het slotakkoord van de eerste helft is nadrukkelijk voor DFC: binnen een minuut scoren Nick (afstandschot) en Noah (actie afgerond met schot): 1-4.

De beer is los, dat belooft wat voor de tweede helft! Direct in die tweede helft komt een corner van Julian goed voor, en staat Denilson weer op de juiste plek, 1-5. Heerjansdam krijg na een mispeer in de DFC defensie nog een kans om uit te breken en scoort 2-5.

Maar dat verandert niets aan het beeld van de wedstrijd. Het wordt een soort schiettent waarbij meerdere spelers hun geluk beproeven. Uiteindelijk bepalen Julian met een bekeken afstandschot (en later nog een keer met een soloactie), en Youri met een prima genomen penalty de eindstand op 2-8.

Het is mooi om te zien hoe goed de jongere (sommigen nog E) spelers zich weren op een groot veld. Zij hebben vooral de prestatie van vandaag gekleurd, complimenten!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com