DFC MB1 houdt Oranje-Wit MB1 en vv De Zwerver onder de duim in 2e ontmoeting!!!!

9 oktober 2014 1231x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC MB1 houdt Oranje-Wit MB1 en vv De Zwerver onder de duim in 2e ontmoeting!!!!

Zaterdag 20 sept speelde onze meiden van MB1 tegen Oranje-wit.

Onze eerste ontmoeting was voor de bekerpoule en dat duel hadden we gemakkelijk  gewonnen met 1-7 ,dus gingen we er vanuit dat de oranje-w meiden erop gebrand waren om  niet een tweede keer kansloos de wedstrijd te verliezen.De O-W meiden kwamen ook zeer sterk uit de start blokken en zette dfc gelijk onder druk.De laatste linie van rood/wit moesten alle benen bij zetten om de snelle flankspeelsters af te stoppen.Het middenveld van O-W was ook ff een tandje feller in de duels en kwamen veel in balbezit.Lotte maakte een overtreding op t randje stafschopgebied ter hoogte van achterlijn en kreeg terecht een vrije trap tegen.Die werd op perfecte hoogte voor de gaol gebracht en mooi ingekopt door een O-Witse 1-0 en ondanks het een tegen doelpunt vond ik het een perfecte en verdiende  goal.

De rood/witte zijn gelukkig niet snel van de leg want we hadden nog meer dan driekwart te gaan dus onze kansjes zouden echt nog wel komen.Eigenlijk hadden we snel een tegen antwoord op de mooie kopgoal van oranje-wit want wij hebben ook die kwaliteit om vanuit een corner erg gevaarlijk voor de goal te komen.Minou nam de corner en schoot m hard op hoofd hoogte het strafschopgebied in waar Charissa zonder angst ter hoogte van de eerste paal de bal ligt toucheerde en de bal in de verre hoek liet verdwijnen.1-1

Na de gelijkmaker namen we het heft in handen .Charissa zette druk op de rechtsachter die de bal ontving van de keepster en pikte de bal af waarna ze zich langs twee verdedigsters wurmde en beheerst naast de goalie afronde.1-2 . Charissa scoorde ook met een mooie goal haar derde deze dag en maakte haar zuivere hattrick  compleet.Met deze stand gingen we rusten.Het ging wel moeizamer dan de eerdere ontmoeting maar dit konden we niet meer weggeven.Na rust ging de thuisploeg vol in de aanval om de aansluit treffer te maken.Het werdt iets harder van beide kanten met veel overtredingen en hier en daar was er wel een sponsje nodig om de pijn te koelen maar gelukkig hielden we stand en Minou schoot het duel op slot !!!  Met een mooie dribbel passeerde zij haar directe tegenstander en knalde de bal onhoudbaar in de netten.1-4 en met deze uitslag reden we voldaan en met de volle 3 punten richting onze reeweg !!

goed gespeeld meiden !!!

ook complimenten voor Oranje Wit want zij hebben genoeg kansen gehad om de uitslag te veranderen.

Gr Cees & Frank

Zaterdag 4-okt ook onze tweede ontmoeting tegen vv De Zwerver.

Ook deze ploeg heeft een mooi vooruitzicht want zij spelen met veel jonge meiden zeer goed en verzorgd voetbal.

Ook deze ploeg had de eerste ontmoeting met ons DFC nog in t achterhoofd en ging vol tegenaan om ons onder druk te zetten.In de DFC verdediging waren we even de kluts kwijt en werden de ballen niet goed weggewerkt waardoor De Zwerver gevaarlijk bij de goal kon komen.De 1-0 lag op de loer want wij verzilverde onze eigen kansen weer niet en lag de bal er ineens bij ons in 1-0.

Vanaf de zijlijn geprobeerd om ze wakker te schudden en dat we een tandje bij moesten zetten.We kwamen een paar keer tot een schot op goal maar de grote sta in de weg was weer de goede keepster die iedere keer op de goede plek stond.toch lag ook de gelijkmaker op het puntje van een dfc schoen,uiteindelijk was het onze nieuwe aankoop Britney die met een perfecte boogbal vanaf de 16 de keepster het nakijken gaf en de 1-1 in haar goal zag stuiteren.Je zag aan Britney’s reactie een opluchting dat ze eindelijk haar eerste dfc doelpunt heeft gemaakt.Op de training scoort ze er veel meer zo en soms nog mooiere maar nu gelukkig ook in de wedstrijd.toch konden we niet lang van de gelijkmaker genieten want door een klein foutje in de verdediging ging de snelle spits alleen op onze goal af en schoot de bal beheerst buiten bereik van Selin die goed haar goal uitkwam.Met 1-2 zochten we de kleedkamer op om even alles weer op een rijtje te zetten.Na rust moest Dunya weg (familie bezoek) en Lotte nam haar plaats in.Tweede helft speelde zich grotendeels af op de helft van de tegenstander.We speelde zeer goed met snelle aanvallen, met mooie lange passes van Lotte en Lonnie werden de flanken goed benut en de voorzetten kwamen gevaarlijk voor de goal,maar de goalie stond nog steeds zeer goed te keepen en onderschepte sommige voorzetten et katachtige sprongen.Ook nu was het wachten op de gelijkmaker.De echte doelkansen werden niet verzilverd maar Charissa was scherp en doorzag een terugspeelbal die te zacht werd teruggespeeld en pikte de bal net weg voor de keepster die te laat uit kwam rennen en kon de bal letterlijk over de doellijn lopen 2-2 .De dfc meiden wilde meer en bleven aandringen om te scoren en verdiende een vrije trap op een perfecte plek voor een linkspoot.Lotte naar voren ,goede plek,goede aanloop,goed geschoten hoog in de goal maar helaas net niet hard genoeg en kon door de keepster gekeerd worden.Vlak daarna weer een vrije trap nu meer in de midden van de goal .Minou goede plek,goede aanloop,beter resultaat , niet goed geraakt maar via een been van een tegenstander verdween de bal in de andere hoek van de keepster die op haar verkeerde been stond.3-2 !! Dfc liet weer zien over veel veerkracht te beschikken en twee keer een achterstand te ontwijken.Achterin werd er solide gespeeld door Celia die de geblesseerde Sharon verving. Ze wilde graag naar de aanval maar deze taak vulde zij perfect in.Samen met Selin,Lindy ,Denise en Lotte vormde Celia een muur waar de kinderdijkse meiden niet meer door kwamen .Het middenveld met Lonnie en Melissa en Amber en Dunya als buitenspeelsters die alle drie goed speelde en voor aanvallend gevaar zorgde.In het midden de technische Brit en Lisanne als stormram die op 1 foutje na een bijzonder goede partij speelde en met power en strijdlust de ploeg op sleeptouw neemt.En de gevaarlijkste aanvalsters van onze competitie Minou en Charissa die beide weer belangrijk waren met hun beslissende actie’s.

Ook nog het vermelden waard is de solo actie van Lotte die vanaf haar eigen strafschopgebied op snelheid 4 tot 5 meiden passeerde tot aan het goal van de tegenstander en zag dat haar knal op de goal jammer genoeg werd gestopt door de keepster.JAMMER !!!!!

Maar meiden ik en Frank zijn weer trots op jullie en met deze veerkracht en strijdlust gaan we voor die eerste plaats !!!!!

Afwezig waren :Danique softbal,Humeyra feest en Sharon Geblesseerd

Gr Cees & Frank
en

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com