DFC D1 wint opnieuw

5 oktober 2014 2235x bekeken, 1 reactie »

Verslag van DFC D1 – VVGZ D2 op zaterdag 4 oktober 2014.

Het blijft maar lekker weer, het is dierendag en offerfeest tegelijk en het is de eerste wedstrijd op het B-veld dat er erg mooi bij ligt. Om vijf over 9 trapt DFC D1 af en rond kwart over 9 is het al 2-0. De doelpunten zijn van Enis en Yassine. DFC D1 begint lekker fel aan de wedstrijd en speelt VVGZ ondersteboven.

En dan… ja, … dan verslapt de concentratie, gaan spelers individueel bewijzen dat ze hun directe tegenstander wel kunnen uitspelen (en ja, dat kunnen ze), maar van leuk voetbal is geen sprake meer. Omdat achterin Redwan, Jayleeson, Luca en Michael gewoon hun verdedigende plicht doen hoeft Angelo nauwelijks in actie te komen. Nadat Stijn hardhandig wordt wakker geschud door zijn tegenstander, die op 2 meter afstand de bal voluit, op een zeer gevoelig plekje, tegen hem aan schiet, verzendt Stijn vijf minuten later een mooie diepte pass op Colin en nog voor rust is het 3-0.

De tweede helft zakt het niveau naar een bedenkelijk dieptepunt, maar nog steeds kan VVGZ geen enkele vuist maken. Zelfs als Redwan en Jayleesoon een wedstrijd gaan houden ‘wie kan de slechtste pass of ingooi geven’, profiteert VVGZ niet en na een kwartier wordt er dan ineens weer goed gevoetbald. Eerst schiet Enis de bal vanaf randje 16 schitterend in het doel en daarna gaat Redwan los: hij snelt zijn man voorbij, bedenkt zich onderweg dat hij nog geen bijnaam heeft en Michael -Maicon- wel, en schiet de bal pardoes a-la Roberto Carlos, vanuit een onmogelijke hoek over de keeper in het doel. Dus voortaan gaat Redwan door het leven als Redwan-Roberto-.

Het laatste doelpunt is ook van grote schoonheid: Enis ontvangt de bal rond de 16 en speelt hem -iets te zacht- terug op Jullian, maar die heeft Winston al op het oog: de bal gaat naar links, Winston dribbelt op en zet voor, en de man waar alles mee begon (Enis) tikt zijn 3e doelpunt binnen.

Opnieuw werd er ruim gewonnen en de manier waarop de doelpunten worden gemaakt is erg leuk om te zien voor de trouwe supporters. VVGZ zal deze wedstrijd snel willen vergeten.

Volgende week weer een vroege-vogelwedstrijd: om 8.30u aftrappen tegen Rijsoord D1. Voor degenen die komen kijken: ’t is wel een uitwedstrijd.

1 reactie

  1. Ronald van der Lienden 6 oktober 2014 om 14:36 -

    Goed verslag weer Hans.
    Op naar volgende weeek. Het wordt wel weer erg vroeg op hoor zaterdag !!!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com