DFC D1 heeft de smaak te pakken

12 oktober 2014 1233x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC D1 heeft de smaak te pakken

Verslag van Rijsoord D1 – DFC D1 op zaterdag 11 oktober 2014.

Vol vertrouwen, maar onmogelijk vroeg (8.30u) begint DFC D1 aan de wedstrijd in en tegen Rijsoord. Het team verdedigt compact en houdt Rijsoord ver van eigen doel. Anderzijds: zodra ze de bal veroverd hebben weten de spelers zich geen raad: veel spelers hebben ruzie met de bal, passes komen niet aan en de aanvallers ogen statisch. Ze zijn duidelijk nog niet helemaal scherp. Spits Enis biedt zich vaak aan, is een baken van rust, maar brengt ook vaak rust als er een veelbelovende aanval wordt opgezet. In plaats van de snelle, korte kaats draait hij dan open en haalt de snelheid uit de aanval. Kortom: een behoorlijk veldoverwicht, maar weinig kansen. Toch is het diezelfde Enis die de ban breekt: na ongeveer een kwartier krijgt hij op de rand van het doelgebied eindelijk wat ruimte en die moet je hem niet geven: goed schot, mooie goal, 0-1, punt. Het lijkt allemaal zo simpel. Even later tekent hij ook voor de 0-2 en Michael doet ook weer een duit in ’t zakje: een mislukte voorzet wordt ineens een prachtig doelpunt, want de bal vliegt linea recta het doel in: 0-3.

Na de rust gooit Rijsoord het over een andere boeg: eerst nog een beetje timide in de duels gaan ze het duel nu stevig aan: veel schouder aan schouder gevechten ontstaan en de scheidsrechter besluit om de jongens te behandelen als mannen en laat veel toe met als argument: “beide ploegen doen er aan mee”. DFC D1 heeft daar wel wat last van en het is Luca die de eerste (en enige?) tijdstraf van het seizoen krijgt. Na een eerste waarschuwing moet hij na het volgende duel even afkoelen van de scheids. Het maakt voor de wedstrijd niks uit, want de snelle Marouan (2x) en de slimme Onur maken het zestal doelpunten van DFC D1 in deze wedstrijd compleet. Tussendoor nog een kleine les voor Xander, die zich laat verassen door een duw van een tegenstander, die vervolgens de bal over Angelo heen het doel in schiet. Ach, dergelijke lessen kun je maar het best leren in een gewonnen wedstrijd.

Omdat DFC D1 zo vroeg mocht aantreden zijn ze direct na de wedstrijd even koploper in de poule. Groote Lindt neemt die positie rond 12.00u weer over, maar Alblasserdam laat zich verassen door Emma, waardoor DFC D1 nu de 2e plaats heeft bereikt.

Volgende week wacht een interessante bekerwedstrijd tegen 1e klasser ASWH D1. Dat is weer een mooie graadmeter voor de jongens.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com