DFC D1 gaat roemloos onderuit

18 oktober 2014 1868x bekeken, 1 reactie »

Verslag van ASWH D1 – DFC D1 op zaterdag 18 oktober 2014.

In de derde bekerwedstrijd tegen 1e klasser ASWH haalt DFC D1 geen enkel moment haar eigen niveau. De eerste 15 minuten is er nog sprake van een gelijk opgaande strijd met een paar speldeprikjes van ASWH, maar keeper Angelo laat zich van zijn beste kant zien en pakt telkens vol overtuiging de bal van de voet van een tegenstander. Gaandeweg krijgt DFC echter steeds meer te maken met een eenzijdig fluitende scheidsrechter die, telkens als DFC de bal verovert en er een mooie uitbraak lijkt te ontstaan, de wedstrijd onderbreekt en de bal teruggeeft aan ASWH. Dit vergt een ijzeren concentratie op het verdedigende vlak en als ASWH uit (weer) een gemakkelijke gegeven vrije trap de 1-0 maakt, volgt binnen 3 minuten ook de 2-0. Aangeslagen zoeken de spelers de kleedkamer op.

De tweede helft een zelfde beeld van de wedstrijd. DFC is opnieuw niet de mindere ploeg, maar ook niet in staat de hechte verdediging van ASWH te slechten. De aanvallers zijn niet zo scherp als in de voorgaande wedstrijden en de ASWH-spelers zitten er bovenop. Ook in de 2e helft wordt ASWH weer in het zadel geholpen door de scheidsrechter: de DFC’ers zijn zichtbaar geïrriteerd omdat ze werkelijk geen vrije trap mee krijgen en elke tegenactie in het duel steevast wordt afgefloten. ASWH profiteert er van en na de 3-0 is de wedstrijd wel klaar.

Uiteindelijk weet ASWH nog 2 maal te scoren.

De overwinning van ASWH doet geflatteerd aan. DFC D1 dwong vandaag echter geen enkele kans af, maar dat gold evenzeer voor ASWH. Deze wedstrijd vergde vooral mentaal een andere aanpak en biedt in dat opzicht een hele waardevolle les voor de mannen van DFC.

Ondanks de 5 tegendoelpunten was Angelo de meest opvallende DFC’er, want elke bal die ook maar binnen zijn bereik kwam werd onschadelijk gemaakt en Jullian was – net als vorige week – weer een zeer betrouwbare pion op het middenveld. Volgende week kan D1 zich revancheren ten koste van Oranje Wit D2; een wedstrijd om de 2e plek op de competitie-ladder.

1 reactie

  1. arie heijstek 19 oktober 2014 om 00:18 -

    maar 1 foto?

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com