D2 komt op stoom

4 oktober 2014 1338x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor D2 komt op stoom

4 oktober 2014 RCD D2 – DFC D2

Op deze wederom prachtige zaterdagochtend speelt D2 ‘uit’, nota bene op het eigen trainingsveld. Eren is er er het eerste deel van de wedstrijd bij en gaat daarna het offerfeest in. Super dat hij deels toch mee doet!

RCD staat in de stand boven DFC D2, maar DFC speelt steeds beter en de uitslagen laten dat ook zien. Wat blijkbaar ook steeds beter gaat is goed beginnen, want DFC start direct met goed samenspel. Jordy, net terug van schoolkamp, is overal op het middenveld te  vinden en pakt heel veel ballen af. Dit levert in de derde minuut al direct resultaat: uit een mooie combinatie volgt een voorzet vanaf de zijkant die door Julian resoluut wordt afgerond: 0-1 voor DFC! Dit is het signaal voor een stormloop waarbij goed gecombineerd wordt en de vleugels goed bezet. Twee minuten na de goal kopt Dyron na een voorzet net over, maar een minuut of zeven later is het dan toch raak: een corner van Julian wordt door RCD naar de zijkant afgeslagen, maar valt dan weer voor de voeten van Julian. Deze kijkt even en schiet schitterend vanaf de hoek van het strafschopgebied in de verre bovenhoek van de goal. De verdediger die daar staat is kansloos: 0-2.

Een reeks aan kansen volgt, waarbij na een kopbal van Dyron op de lat de grootste voor Denilson is: hij schiet uit de lucht de bal vlak voor de goal over. Dat is jammer, maar het stopt de aanvalsreeksen van DFC niet. Dat vlak voor rust Dyron binnen kan tikken uit een voorzet van Julian, die goed doorzet op rechts, is eigenlijk een logisch vervolg op het aantal kansen, 0-3 dus.

Even niet opletten op het middenveld levert een zwabberschot op van RCD, waar Max zich op verkijkt, 1-3. Niets aan de hand, want het krachtsverschil is vandaag veel te groot.

Na de rust gaat DFC verder waar het gebleven is: als Julian over rechts weer opstoomt ziet hij goed dat Jan aanspeelbaar is, maar buitenspel loopt. Julian wacht even, en Jan corrigeert slim. Hij vertraagt iets, waardoor hij achter de ballijn komt te lopen. De voorzet is perfect, en Jan maakt eenvoudig af: 1-4. Dat is slim voetbal, jongens!

Dan gebeurt er iets totaal onverwachts: als de scheidsrechter vanaf de kant er op attent gemaakt wordt dat hij moet fluiten, omdat er twee jongens geblesseerd op de grond liggen is dat voor hem blijkbaar te veel. Hij smijt zijn fluit op de grond en loopt weg uit de wedstrijd. Omdat niemand van RCD zijn taken overneemt is hiermee dus de wedstrijd afgelopen. Jammer voor alle jongens die op het veld hier niets aan kunnen doen. Dit ligt daarnaast totaal niet in de lijn van de wedstrijd.

Positief is wel dat duidelijk is dat DFC D2 stappen maakt en steeds beter speelt, mooi om te constateren. Op naar de volgende wedstrijd, volgende week tegen de koploper Dubbeldam, succes jongens!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com