Moeizame wedstrijd D2 eindigt met dubbel gevoel

13 september 2014 1236x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Moeizame wedstrijd D2 eindigt met dubbel gevoel

13 september 2014: Oranje Wit D7 – DFC D2

De eerste wedstrijd van de competitie, en de eerste ook zonder aanvullingen uit D3.

Het is duidelijk nog zoeken naar elkaar in het begin van de wedstrijd. D2 begint onrustig en te gehaast, de bal wordt te snel naar voor geschoten of weer ingeleverd bij de tegenstander. De tegenstander is zeker niet beter, maar krijgt wel volop de mogelijkheid om in de wedstrijd te groeien. De scheidsrechter heeft evenwel nog de meeste moeite met de wedstrijd, hij mist duidelijk de basisvaardigheden om een wedstrijd te leiden. Slechte beurt van de OranjeWit organisatie.

Na zo’n kwartier spelen verdedigt D2 naar binnen toe in plaats van naar buiten. OranjeWit profiteert van de geboden kans en staat voor: 1-0. Dat was een cadeautje. Toch blijft het spel onrustig bij DFC, de jongens krijgen er nog geen lijn in. Daar ligt een mooie opgave voor Patrick en Marco in de rust. Uit een van de spaarzame aanvallen van OranjeWit valt vlak voor rust ook nog de 2-0 als er volop gelegenheid voor een afstandschot wordt geboden. Deze achterstand is echt niet nodig.

Na de rust staat de organisatie veel beter, en wordt er druk gezet op de tegenstander. Maar de kansen die hier uit volgen zijn aan D2 niet besteed. Erger nog, uit een plotse aanval van OranjeWit staat het ineens 3-0! Dat is balen, maar er is vanaf de zijlijn duidelijk te zien dat DFC beter is, en dus ook nog kansen gaat krijgen. Oranje Wit wordt naar achter gedrukt, en komt de rest van de tweede helft niet meer aan aanvallen toe. D2 is echter nog steeds onnauwkeurig in de passing, het is het elke keer net niet. Wel wordt er keihard gewerkt. Uit een mooie aanval (een combinatie over meerdere spelers) wordt Julian voor de keeper vrij gezet, en hij maakt het goed af: 3-1!

Een combinatie van pech en onzorgvuldigheid bij D2, een aantal mooie reddingen van de OW keeper, een niet toegewezen strafschop (duidelijke handsbal), onkunde van de scheidsrechter, meerdere ballen van de lijn gehaald? Wij vragen ons allen af hoe het mogelijk is dat de tegenstander de stormloop overleeft. Toch weet D2 nog te scoren, door een mooi afstandschot van Jan uit de uiterste hoek van het strafschopgebied: 3-2.

Het is billenknijpen bij OranjeWit, maar 3-2 blijft de eindstand. DFC heeft er echt alles aan gedaan en een prima tweede helft gespeeld. Het had ook zo maar met een 3-8 winst naar huis kunnen gaan. Dat geeft vertrouwen voor de volgende partij!

Vandaag aanwezig: Denilson, Julian, Jan, Nick, Xuwen, Ryan, Damian, Yordi, Dyron, Marciano en Lodvi.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com