DFC MB1 doet zich te kort in 2e derby !!!!!!!!!!!!!

29 september 2014 1506x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC MB1 doet zich te kort in 2e derby !!!!!!!!!!!!!

Zaterdag 13 september j.l speelde MB1 haar 2e stadsderby tegen s.c Emma.

De dfc meiden waren gebrand om te winnen en gingen vanaf de 1 min volle bak.De ene aanval na de ander maar hadden erg veel pech in de afronding.Zo zag Humeyra haar schot van buiten de 16 op de lat stuiten en Minou,Lon,Dunya  en Charissa kregen geen medewerking van de zeer goede Emma keepster.Ook Lisanne begon lichtelijk moedeloos te worden van de keepster die met kunst en vliegwerk en een klein beetje geluk haar goal schoon hield tot aan de rust.Verdedigend stond het weer als een huis bij dfc en werden de enkele aanvallen gemakkelijk afgestopt.Met 0-0 de rust in. ]Hier en daar wat omzettingen en met de overtuiging dat we wel zouden scoren betraden we het veld.Weer was het 1 richting verkeer ,maar  door de verkeerde keuze op moment van afronden verprutste we onze kansen.

Omdat het middenveld van Emma niet echt meeverdedigde kwamen we een paar keer in moeilijkheden.Zodra de Emma keepster onze aanval onderschepte trapte ze de bal erg ver uit en zorgde zo voor een snelle tegenaanval die uit een 1 tegen 1 situatie of een 3 tegen 2 situatie.We kregen de tweede helft weer hele goede kansen en verdiende we een doelpunt.Bijvoorbeeld de afstandsknal van Sharon spatte uiteen op de lat maar ook de goalie speelde een hele goede wedstrijd .. Het was bijna zo dat Emma ons het deksel op de neus kon houden ,want de snelle Emma spits ging 2 min voor tijd vanaf de middenlijn alleen op onze keepster Selin af die even twijfelde en daarom niet meer op volle snelheid uit kon lopen,maar haar goal visueel kleiner maakte en de spits dwong om te snel te schieten.Dat was een goede zet van Selin want de spits schoot de bijna winnende in het zijnet.

Het bleef gelukkig wel een zeer sportieve wedstrijd met veel passie en strijd. De 0-0 was qua kansen niet terecht maar kijk je naar t totaalplaatje heeft Emma er 200% voor geknokt om niet te verliezen en dat is ze mede door de fantastische keepster gelukt.

Positieve aan deze wedstrijd: sportief ,de nul gehouden en de punten zijn in Dordrecht gebleven!!!!!!!!!!!!!!

GOED GESPEELD MEIDEN !!!!!!!!!!!

Volgende derby tegen Oranje-wit en dan betere focus op t afronden dan komt t helemaal goed !!

Bijzheden:team compleet  16 meiden

Selin,Lotte,Sharon,Danique,Lindy,Denise,Celia,Dunya,Humeyra,Amber,Lonneke,Lisanne,Melissa,Britney,Minou en Charissa.

Bedankje naar de goed fluitende scheidsrechter Bram !!!!!

 

Gr Cees & Frank

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com