DFC D1 schiet met scherp!

29 september 2014 1604x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC D1 schiet met scherp!

Verslag van ASWH D2 – DFC D1 op zaterdag 27 september 2014.

Het is erg vroeg vandaag (8.30u), maar het is bijzonder aangenaam. Weinig wind en een lekkere temperatuur. Trainer/Coach Kevin is er niet bij, evenals Colin. Op het hoofdveld van ASWH begint ASWH D2 goed aan de wedstrijd, maar na wat speldenprikjes neemt DFC D1 het heft in handen. Spits Yassine is heel beweeglijk en laat zich vaak uit de spits terugzakken naar het middenveld, waarmee hij ruimte maakt voor Winston en Marouan en waardoor Stijn zich uitleeft met het geven van allerlei steekballen. Hoog, laag, diagonaal, hard, zacht, hij draait er vandaag zijn hand niet voor om. Omdat Winston en Marouan daar goed op reageren, gaat het vanaf de 10e minuut behoorlijk hard: Eerst is het Winston die na een goede loopactie de bal vanaf de rand van het strafschopgebied over de keeper heen krult. Dan is het Marouan die goed reageert, de bal met de teen verlengt naar Winston en deze schiet zijn 2e binnen. Vervolgens is het Yassine die de bal prachtig over de keeper krult. Daarna gaat Stijn diep, maar de steekbal van Yassine wordt er met een overtreding uitgehaald. Yassine neemt snel de vrije trap en zet Stijn alsnog vrij voor de keeper: een mooie lob en het is 0-4. Na weer een mooie combinatie op het middenveld speelt Stijn de bal naar rechts, op rechtsachter Michael, die na een korte sprint de bal snoeihard achter de keeper knalt en zich even ‘Maicon’ mag wanen: wat een doelpunt! (Het lijkt wel of elk doelpunt mooier wordt dan het voorgaande doelpunt.) Vervolgens straft Winston een klein foutje van de keeper af en is er een 0-6 ruststand bereikt. DFC heeft ASWH in een houtgreep genomen. Redwan en Michael houden de vleugelspelers ver van het doel. Luca en Jullian controleren het middenveld en Jayleeson en Xander zijn het slot op de deur in het centrum van de verdediging. Slechts twee maal moet Angelo ingrijpen en dat doet hij dan met grote overtuiging. Speelt ASWH een zwakke wedstrijd? Nee, zeker niet, maar DFC is bijzonder gretig, scherp en effectief.

De tweede helft is een kwestie van concentratie vasthouden en voortborduren op de speelwijze: Met Onur & Enes voor Marouan & Jullian gaat DFC D1 door op de ingeslagen weg: eerst is het Winston die een afgeslagen corner lekker binnen schiet, vervolgens nog een keer Stijn, opnieuw Winston, dan Onur (die na twee eerdere pogingen ook zijn doelpuntje mee pakt) en het slotakkoord is weer voor Stijn, die het elfde doelpunt van deze wedstrijd voor zijn rekening neemt. (Bij 0-10 mist ASWH overigens nog een terecht gegeven strafschop van de zeer goed leidende scheidsrechter.)

Na een geweldige teamprestatie, met mooi en slim samenspel, geconcentreerd verdedigen en een grote wil om te winnen, en met Stijn (3 doelpunten en 5½ assist) en Winston (5 doelpunten) als grote uitblinkers, heeft D1 zich op de 3e plaats genesteld. De supporters verheugen zich op het vervolg van de competitie!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com