DFC D1 loopt tegen onnodige nederlaag aan

13 september 2014 1354x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC D1 loopt tegen onnodige nederlaag aan

Verslag van DFC D1 – Groote Lindt D1 op zaterdag 13 september 2014.

Opnieuw een heerlijke voetbalzaterdag en de tegenstander heet Groote Lindt. Met 2 ruime zeges op zak is er vertrouwen. Helaas begint de ploeg niet gedreven en de eerste minuten is de wedstrijd niet goed. Ook Groote Lindt is wat afwachtend en er zijn veel verkeerde passes.

Net als DFC wat beter begint te spelen breekt Groote Lindt uit op links. Eerst worden we nog gered door de scheids, die affluit voor een overtreding terwijl Groote Lindt duidelijk voordeel uit de situatie kan halen, maar ook na de vrije trap staan we op rechts te slapen. Michael is nog niet terug op zijn plek en Luca kan de snelle linksbuiten niet bijhouden. De bal wordt goed teruggelegd en DFC staat 0-1 achter.

Het geeft echter wel de goede impuls aan het DFC spel. Gedreven wordt de tegenstander opgejaagd en er ontstaat een goed veldoverwicht. Als Michael dan de tegenstander afjaagt, de bal verovert en op snelheid de diepte zoekt is het Yassine die de voorzet op waarde weet in te schatten: 1-1. Colin wordt binnen de lijnen gebracht en nu is DFC ineens een stuk sterker. De diepe bal op rechts naar Colin brengt Groote Lindt telkens in de problemen. Als er opnieuw een voorzet van rechts komt mist Stijn nog wel de directe volley, maar de bal blijft in de buurt en met links schiet hij daarna feilloos binnen: 2-1 en vlak daarna is het rust.

Groote Lindt komt na rust fanatiek uit de kleedkamer, maar DFC is de beter voetballende ploeg. Een schitterende corner van Jayleeson wordt door Colin even zo mooi binnengeknikt: 3-1. Er is geen vuiltje aan de lucht en het DFC publiek gaat er eens goed voor zitten.

Helaas is het vervolg van de wedstrijd anders: Groote Lindt doet er een schepje bovenop en de DFC spelers lopen steeds meer uit positie of nemen hun posities niet over. Groote Lindt maakt er via hun linksbuiten goed gebruik van: 3-2. Daarna zit het niet mee: een mooi afstandschot van Jullian gaat net naast en een foutje op het middenveld wordt via rechts afgestraft: 3-3. Opnieuw heeft Jullian een goed schot, maar opnieuw gaat de bal er net niet in en dan komt er toch weer een oude voetbalwet om de hoek kijken: als je zelf niet scoort…

Als Angelo goed zijn doel uitkomt en de bal weg stompt valt deze zomaar voor de voeten van Groote Lindt en deze speler schiet de bal direct met een mooie boog het DFC doel in: 3-4.

Op de eerste competitie dag krijgt DFC D1 direct een belangrijke les: ook in een ‘gewonnen’ positie moet je geconcentreerd blijven en de veldbezetting op orde houden.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com