DFC 2 morst punten in openingsduel

14 september 2014 1088x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 2 morst punten in openingsduel

DFC 2 is er helaas niet in geslaagd om het eerste duel van het nieuwe seizoen in een zege om te zetten. De overwinning van Oranje Wit was niet onverdiend te noemen. De bezoekers waren verdedigend erg sterk en kregen in de openingsfase al meerdere kansen.

Onze zeer ervaren keeper Ronald stond nog geen minuut tussen de palen, of hij moest een schot van de spits van Oranje Wit al voor het eerst opzij tikken. Meerdere reddingen van de uitstekende keepende doelman volgden in deze periode. Het was niet voldoende. Een kwartier voor rust was het dan ook raak. Een knullige fout op het middenveld van DFC wordt goed afgemaakt door de gasten: 0-1. De voorsprong van Oranje Wit was zonder twijfel terecht: DFC had tot de openingstreffer van Oranje Wit eigenlijk geen enkele serieuze kans gecreëerd. In het restant van de eerste helft probeerde DFC wel wat terug te doen, maar het liep niet bij de thuisploeg, dat hierdoor met een nipte achterstand de rust in ging.

De donderspeech van coach Johan Mol in de theepauze had blijkbaar effect, want de rood-witten begonnen goed aan het tweede bedrijf. DFC liet in de eerste vijf minuten na de rust meer zien dan in de gehele eerste helft en dat bood hoop voor de supporters langs de zijlijn. Kansen voor thuisploeg volgden en Mikael, de spits van DFC, leek de gelijkmaker binnen te schuiven, maar zijn inzet ging net naast. Oranje Wit overleefde het eerste sterke kwartier van de thuisploeg na de onderbreking en de DFC ging hierna weer slechter te spelen. Twee aansluitende momenten van slordig balverlies en een verloren kopduel op het middenveld resulteerde in een doeltreffende counter voor de gasten: 0-2.

Oranje Wit kon echter niet voorkomen dat thuisploeg erin slaagde om de schade te beperken; de verdediger Bouwens was bij de les bij een ouderwetse scrimmage in het strafschopgebied (1-2). Na de 1-2 leek DFC van zich af te gaan bijten, maar kwam niet veel verder dan gevaarlijke corners en vrije trappen. In de slotfase kwam de rechterspits van DFC nog dicht bij de 2-2, maar ook hij zag zijn schot naast de keeper eindigen. De eerste nederlaag voor DFC in het nog prille seizoen was hierna een feit.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com