DFC 1 begint de competitie met een punt

6 september 2014 1592x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 1 begint de competitie met een punt
DFC 1 begint de competitie met een punt

De uitwedstrijd tegen Beek Vooruit was het startsein voor de competitie. Goede graadmeter om te kijken hoe de ploeg zich ontwikkeld heeft gedurende het pre-seizoen.

De verschillen in ploegen was vooraf duidelijk bekend. Beek Vooruit heeft een ploeg met ontzettende veel ervaring in het betaald voetbal en de top van de amateurs. Een ploeg dus die weet hoe het spelletje gespeeld word. DFC zet daar een jonge enthousiaste ploeg tegenover , die de wetten van het senioren voetbal nog moeten ontdekken.

Het begin was  dus ook voor Beek Vooruit , die de bal het werk liet doen en de lijnen in het veld uitzette. DFC kon daar in eerste instantie geen antwoord op geven en kwam op een 1- o achterstand. Gaandeweg de eerste helft werd DFC ook wat brutaler en gooide de angst van zich af. Een mooie aanval over rechts werd netjes afgerond door Max Hartendorp en zette DFC voor rust op 1-1.

DFC opende brutaal in de tweede helft en trok het initiatief naar zich toe. Zeker op basis van de conditie was DFC op dat moment de betere partij. De sluwe voetballers van Beek Vooruit restte niets anders dan de lange bal te hanteren. DFC kreeg een strafschop , maar deze mooie gelegenheid om op voorsprong te komen werd gemist door Dennis Raaijmakers. Toch was het DFC dat 20 minuten voor het einde verdiend op voorsprong kwam. Rick vd Linden  zette DFC op 1-2 voorsprong na een mooie corner van Paul Pluymert.  Beek Vooruit bleef de lange bal hanteren en hoopte dat de lange bal achter de verdediging van DFC terecht zal komen. Helaas voor DFC gebeurde dit 5 minuten voor het einde ook en werd de 2-2 op het scorebord genoteerd.

Vooraf was het voor DFC de vraag waar zij zich op dit moment zouden bevinden en werd gehoopt op een puntje , op basis van de tweede helft was het puntje misschien te weinig. Al met al een goed begin voor onze jonge ploeg en zeker een opsteker voor het trainers duo Daaf Stok en Jan Stijger.

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com