D2: mistige zaak bij SC Emma

21 september 2014 1585x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor D2: mistige zaak bij SC Emma

20 september 2014 SC Emma D2 – DFC D2

Op deze mistige, maar warme zaterdagochtend begint D2 compleet aan de uitwedstrijd bij SC Emma. De tegenstander heeft nog geen wedstrijd gespeeld, dus we hebben nog geen beeld van deze ploeg. Wat tussen de dichte mist wel te zien is, is dat er vier, vijf jongens tussen lopen die langer zijn dan onze dispensatiespeler Xu-Wen. Dat zien onze spelers ook, en ze beginnen dan ook te voorzichtig aan de wedstrijd. Zeker als de lange tegenstanders aan de bal zijn is er te veel ontzag. De beginperiode is dan ook voor Emma, en de snelle spits snijdt wel heel makkelijk door de verdediging van DFC. In de loop van de eerste helft herstelt de balans zichwat in het veld, maar we mogen niet mopperen dat D2 bij rust slechts met 2-0 achter staat. De leiders van DFC gaan in de rust toch polshoogte nemen op het wedstrijdformulier, want een en ander roept toch vraagtekens op.

Dit blijkt niet ongegrond, want zeker 2 spelers van Emma blijken C spelers te zijn zonder dispensatiepapieren, en van twee spelers zijn er überhaupt geen gegevens. Dit geeft toch ineens een raar beeld van de Emma organisatie.

De (overigens uitstekend leidende scheidsrechter) weet ook even niet wat hij met de situatie aan moet, omdat met minder dan 9 spelers spelen de wedstrijd stopt. Gelukkig kiest Patrick (in het belang van de DFC spelers, die graag willen voetballen) voor de optie om door te spelen.

De tweede helft is een stuk georganiseerder voetbal van DFC te zien. Hierdoor komen er aanvallen en kansen. Uit een van deze kansen weet Yordi te scoren, 2-1. Het spelbeeld is nu zo dat DFC de wedstrijd naar zich toe kan trekken. Helaas weet de uitblinkende speler van Emma direct daarna zijn derde goal te scoren, 3-1. Respect voor de veerkracht van DFC D2, want ze blijven hard werken en kansen creëren. Als een speler van DFC in het strafschopgebied wordt omgeduwd, besluit de scheidsrechter terecht tot een penalty. Deze wordt benut door Nick: 3-2.

Ondanks verwoede pogingen is dat helaas weer de eindstand. Weer een wedstrijd waar minimaal gelijkspel verdiend was geweest. Jammer jongens, maar als jullie zo hard blijven werken en goed trainen, dan volgt er binnenkort een overwinning!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com