D2 heeft eerste competitie-overwinning op zak

27 september 2014 4964x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor D2 heeft eerste competitie-overwinning op zak

27 september 2014 DFC D2 – Wieldrecht D3

Vandaag onder schitterende weersomstandigheden thuis op het hoofdveld.

Al vanaf het begin is duidelijk dat het eenrichtingsverkeer gaat worden. Na 1 minuut geeft Jan, die zich vandaag aan de zijkant met zo veel ruimte prima voelt, de voorzet op Akram. Deze kopt helaas vrij voor de goal over. DFC start best goed, ook al wordt er nog niet gescoord. Wieldrecht beperkt zich tot tegenhouden, en na 10 minuten krijgt weer Akram een schietkans die helaas ook over gaat. Het valt niet mee om in het woud van benen een opening te vinden, en bij DFC gaan er ook veel spelers voor de goal staan, dus is er nog minder ruimte. Dan maar van afstand: Julian krijgt op de rand van het strafschopgebied de bal en schiet hem mooi boven de keeper in de goal, 1-0.

Er komen nog meerdere DFC kansen, zoals de corner van Jan, die vlak voor de goal over de achterlijn draait. Kansen afmaken lukt maar niet.

Vlak na rust is er in de linkerhoek van het strafschopgebied een vrije trap voor DFC. Nick draait hem bovenin de goal. De keeper heeft de nodige problemen en laat de bal pardoes voor de voeten van Julian vallen: 2-0!

Na vijf minuten is er een prachtige dieptepass van Nick op Julian en weer heeft de keeper geen controle. Julian is er ook weer als de kippen bij om de 3-0 te maken. Nu gaat het beter lopen en weer vijf minuten later steek Nick de bal weer door, dit keer op Dyron. Deze blijft kalm en prikt hem slim in de hoek: 4-0, prima gedaan!

Uit een opgevangen uittrap van Wieldrecht weet Denilson vanaf rechts goed voor te zetten op Dyron, 5-0. Vijf minuten daarna zijn de rollen omgedraaid: Dyron speelt prima op Denilson en hij schiet krachtig in de bovenhoek: 6-0.

Nu krijgen veel jongens de drang om te gaan scoren en lopen met de bal, waardoor de veldbezetting niet meer¬†goed is. De ballen van Wieldrecht vallen achter de zesmansaanval van DFC en Wieldrecht kan er een aantal keer uitbreken. Meestal weet de DFC verdediging deze aanvallen op te vangen, maar uit zo’n uitbraak volgt een vrije trap voor Wieldrecht. Na enige discussie vinden deze jongens de juiste persoon om hem te nemen en de bal verdwijnt prachtig bovenin de DFC goal, 6-1.

Op de valreep weet DFC nog te scoren: een schot van Akram ketst via de paal terug in het veld, waarna ook Dyron zijn derde goal kan maken, eindstand 7-1.

Een grote score, maar volledig terecht. Met meer uitgekiend samen spelen hadden er zelfs nog meer doelpunten kunnen vallen, maar dit is al lekker voor de jongens. Dit, samen met het vieren van de verjaardag van vaste grensrechter Enzo, maakt de dag tot een feestje.

Nu met veel vertrouwen volgende week tegen de buren, RCD.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com