Congres “Coachen van 12 – 21 jarigen” op vrijdag 31 oktober 2014

25 september 2014 1616x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Congres “Coachen van 12 – 21 jarigen” op vrijdag 31 oktober 2014

NLcoach en Dordt Sport Talentcentrum organiseren op vrijdag 31 oktober 2014 het congres “Coachen van 12 – 21 jarigen” in Dordrecht. Het congres start om 16.00 uur en zal tot ongeveer 20.30 uur duren.

De jeugd heeft de toekomst. Om jeugdsporters zo goed mogelijk te begeleiden richting die toekomst is het zaak dat trainer-coaches, die te maken hebben met deze leeftijdsgroep, op de hoogte zijn van de ontwikkelingen waarmee deze leeftijdsgroep te maken heeft. Trainer-coaches dienen zich aan te passen aan het gedrag en de motieven van de sporters van NU en daarin hun rol als coach zo goed mogelijk vervullen. Dit gaat echter NIET vanzelf. Hoe geeft je leiding aan een jeugdteam? Wat wordt er van je gevraagd en waar liggen kansen? Welke rol speelt social media en wat is de rol van de ouders van tegenwoordig? Hoe ga je daarnaast om met het mentale aspect en met de lichamelijke/fysieke ontwikkeling van een jeugdsporter? Tijdens dit congres krijg je antwoorden op deze vragen.

Het programma
In het plenaire gedeelte komt voormalig Davis Cup Captain en tenniscoach Tjerk Bogtstra aan het woord. Hij runt momenteel samen met Tom Kempers de succesvolle BK Tennis Academy waarin hij vele talenten begeleidt. Hij zal spreken over zijn visie en ervaringen als het gaat om het trainen en coachen van jeugdsporters. Hierbij wordt stilgestaan bij de sociale, fysieke en mentale component. Na het plenaire gedeelte neem je deel aan twee van de in totaal vier workshops. De workshops duren 75 minuten. De workshops worden interactief ingestoken zodat er veel ruimte ontstaat voor vragen en discussie. Er worden handvatten aangereikt die je, als trainer-coach, kan gebruiken in het begeleiden/coachen van sporters/teams.

De onderwerpen die tijdens de workshops uitgebreid aan de orde komen zijn:

Workshop 1 – ‘De vooruitziende blik in het ontstaan van klachten bij jonge sporters’ door Jeannette Hoftijzer, Topfysiotherapie® Delta
Workshop 2 – ’Krachtig spelonderwijs’ – een spel(er)gerichte benaderingswijze van spelsporten – Op zoek naar optimale bewegings- en belevingservaringen voor iedere deelnemer door Bart Neutkens en Daan Geelen, Fontys Sporthogeschool Eindhoven
Workshop 3 – ‘Mental Coaching gericht op jeugdsporters’ door (wordt z.s.m. bekend)
Workshop 4 – ‘De moderne coach, leidinggeven aan een jeugdteam’ door Michael Rippens, AZ

Op www.nlcoach.nl onder kopje congressen kunt u meer informatie vinden over het programma, de kosten voor deelname en de inhoud van de workshops en inschrijving voor dit congres.

Er is plaats voor maximaal 100 trainer-coaches.

Meer informatie kunt u opvragen bij Angela Verkerk, via as.verkerk@dordrecht.nl of via 078-7704365.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com