Alvast oefenen voor je spelregelbewijs

5 september 2014 1979x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Alvast oefenen voor je spelregelbewijs
Alvast oefenen voor je spelregelbewijs

Een spelregelbewijs voor alle jeugdspelers in Nederland; het maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter. Het kennen van de regels zorgt voor een sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels er ook nog eens voor zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen.

Met ingang van het seizoen 2014/’15 zijn tweedejaars B-junioren (jongens en meisjes) verplicht het spelregelbewijs te halen. De invoering van het spelregelbewijs is één van de maatregelen uit het KNVB actieplan ‘tegen geweld, voor sportiviteit’ om samen voor een veiliger sportklimaat te zorgen.

Om de spelregelkennis onder de voetballers te bevorderen, is er nu de introductie van ‘Masterz’. Via deze officiële KNVB-site leren jeugdspelers (en alle andere voetballers) op een aantrekkelijke én effectieve manier de spelregels beter begrijpen. Op deze site vind je de spelregels van het voetbal in heldere taal met veel foto’s en video’s.

Er zijn twintig soorten spelsituaties die voor jou en veel andere voetballers best vaak onduidelijk zijn. Maar gelukkig kom je op deze site snel meer te weten over de spelregels die daarbij horen. Zo ben je goed voorbereid om straks uiteindelijk je spelregelbewijs te halen! Voor de junioren in kwestie geldt dat zij begin volgend seizoen via DFC een code ontvangen om de eindtoets te maken. Deze toets moet dan voor 1 januari 2015 gehaald zijn.

Je kunt nu nog eerst even oefenen. Je kunt dan telkens een spelsituatie kiezen. Je kunt er oefentoetsen maken zoveel als je wilt. Elke oefentoets heeft tien vragen. Het is nu nog even niet ‘voor het echie’, maar wanneer je er acht van de tien goed hebt, ben je alvast ‘geslaagd’ voor de oefentoets van je keuze.

Succes! Kijk snel op http://www.voetbalmasterz.nl

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com